Nieuwe rekenregels voor de Cao’s Afbouw en Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf

Geschreven door Annette Meijer op . Geplaatst in Exact Globe, Exact Online, Overige

Voor verschillende Cao’s worden de verschillende premiepercentages elk halfjaar opnieuw vastgesteld. Voor de Cao Afbouw is het premiepercentage voor het risicofonds gewijzigd naar 12% vanaf 25 april 2011. Dit is echter recentelijk bekend gemaakt. De rekenregels voor deze Cao worden meegeleverd in verschillende pakketten van Exact en de premiewijziging van het risicofonds is beschikbaar. U kunt voor Exact Globe, Exact Globe 2000, Exact (Globe) voor Windows en Exact voor Dos een update uitvoeren naar de nieuwste versie om hierover te beschikken. In Exact Globe zijn de nieuwe rekenregels beschikbaar vanaf product update 400. Na het updaten dient u de Cao-wizard voor deze Cao te doorlopen. In Exact Online Salaris is deze aanpassing ook doorgevoerd.

In de loonopgave die u aan A&O Services verstuurt, is de premie risicofonds niet meegenomen. U krijgt van hen een premienota. Indien gewenst kunt u de bestaande salarisboekingen herberekenen vanaf periode 5 zodat het juiste bedrag voor premie risicofonds in uw loonadministratie staat. In Exact Online Salaris kunt u dit activeren door correctie verzoeken aan te maken over periode 5 en 6.

Voor de Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf is de individuele budgetrekening tijdelijk verlaagt naar 0% en geldt een gewijzigde franchise per 20 juni 2011. Deze Cao wordt meegeleverd met Exact Globe en Exact Online Salaris en deze wijzigingen zijn hier ook in doorgevoerd. Exact Globe kunt u updaten naar de nieuwste versie van product update 400 of 401. Vervolgens kunt u in Exact Globe de Cao-wizard doorlopen voor deze Cao.

Picture credits

Labels:, , ,

Categorieën