Lokalisatie update – September

Geschreven door Tina Brands op . Geplaatst in Exact Globe, Overige

In deze blogpost over lokalisaties laten we zien wat er allemaal is gewijzigd en wat er de komende tijd nog aan zit te komen. Tevens wordt één onderwerp verder toegelicht, maar we starten met een terugblik op de laatste lokalisatie update op dit support blog.

Terugblik

In de laatste blogpost over lokalisaties heb je kunnen lezen dat er in 2018 een nieuw BTW-stelsel wordt geïmplementeerd voor alle lidstaten van de GCC (Gulf Cooperation Council). Tevens werd er vermeld dat we onder andere bezig waren met het verbeteren van de SAFT Electronic Audit file (Portugal), het beschikbaar maken van het elektronisch factuurregister per kwartaal (Italië), de algemene introductie van Niet-Europese SEPA overschrijvingen en verbeteringen in de BTW functionaliteit (Thailand).

Wat is er inmiddels aangepast?

In onderstaand overzicht kun je zien wat er onder andere onlangs is aangepast en vanaf welke product update (en service pack) deze aanpassing beschikbaar is.

Wetgeving Omschrijving Beschikbaar vanaf
Spanje Implementatie van het nieuwe SII BTW-systeem – Fase 2 412SP14, 413SP9, 414SP3, 415
Italië Spesometro 2017 in het XML bestand wordt vanaf nu ondersteund 412SP14, 413SP9, 414SP3, 415
Frankrijk De optie Leverdatum is nu beschikbaar voor audit files 412SP14, 413SP9, 414SP3, 415
Alle* Nieuw transactie groeperingstype en Niet-Europese betaalopdrachten ondersteund voor SEPA 415
Alle Het aanmaken van onbekende bankrekeningnummers bij het handmatig toewijzen van bankbestanden is verbeterd 415
Polen XML bestand voor intrastat verbeterd 415
Polen JPK_VAT audit file verbeterd 415

*)De nieuwe verbeteringen zijn van toepassing op alle bestaande landen en alle valuta’s die in de EPC van de SEPA-schema landen zijn vermeld. Behalve de Aland- eilanden, de Canarische eilanden, Saint Barthelemy en Saint Martin.

Uitgelicht – Implementatie van het nieuwe Spaanse SII BTW-systeem (Fase 2)

In de lokalisatie blogpost van de maand juni werd het nieuwe SII BTW-systeem al geïntroduceerd. Inmiddels hebben er diverse ontwikkelingen plaatsgevonden en zijn de wijzigingen uit fase 2 geïmplementeerd. De belangrijkste hiervan zullen hieronder worden uitgelegd.
Voor het uploaden van transacties zijn gebruikersverbeteringen doorgevoerd zodat het eenvoudiger is om de juiste gegevens te filteren en te selecteren. Er zijn extra filtercriteria toegevoegd, waarbij transacties kunnen worden gefilterd op dagboek, btw-code, debiteur, crediteur, boekstuknummer, etc.

Tevens is het mogelijk om meerdere transacties te selecteren, waardoor bepaalde informatie tegelijkertijd gewijzigd kan worden. Wanneer de gewenste transacties zijn geselecteerd zal de knop Batch updates beschikbaar worden zodat de geselecteerde transacties kunnen worden aangepast.

Tenslotte kan nu, afhankelijk van het bedrijfsproces, door de klant worden bepaald welke gegevens worden gebruikt voor de rapportages.

Voor alle wijzigingen en meer informatie over bovenstaande ontwikkelingen, zie de release notes: Immediate submission of VAT information introduced (Spanish legislation) en Date selection improved for Immediate submission of VAT information (Spanish legislation).

Wat komt er nog aan?

De komende tijd kun je het volgende nog verwachten:

 • Wijzigingen naar aanleiding van de laatste GST (Goods and Services Taks) aanpassingen – Maleisische wetgeving
 • Wijzigingen in de BTW aangifte – Franse wetgeving
 • Nieuwe BTW aangifte per kwartaal – Italiaanse wetgeving
 • Ondersteuning van bronheffing (Withholding tax) – Maleisische wetgeving

Labels:, , , , , , , , , , ,

Reacties (1)

 • Lokalisatie update – November 2017 | Exact Support Blog

  |

  […] de laatste blogpost over lokalisaties heb je kunnen lezen dat inmiddels fase 2 van de implementatie van het nieuwe Spaanse SII […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën