De omzetrekening van de debiteur of het artikel

Geschreven door Irene Nuijten op . Geplaatst in Exact Globe

Bij het onderhoud van uw debiteuren via [Financieel, Debiteuren, Onderhouden] kunt u op het tabblad ‘Financieel’ een ‘Tegenrekening’ vullen. Hier heeft u de mogelijkheid om een omzetrekening in te vullen die gebruikt wordt om de omzet op te boeken bij het definitief afdrukken van een factuur.
Bij het onderhoud van een artikel via [Factuur, Artikelen, Onderhouden] kunt u op het tabblad ‘ Financieel’ ook een omzetrekening koppelen.

U kunt zelf aangeven of bij het definitief afdrukken van een factuur de omzetrekening gekoppeld aan de debiteur, of de omzetrekening gekoppeld aan het artikel wordt gebruikt. Via [Systeem, Algemeen, Instellingen, Factuurinstellingen] kunt u bij de instelling ‘Omzet’ bepalen welke omzetrekening gebruikt dient te worden.

 

Picture credits

Labels:, ,

Reacties (1)

 • martijn

  |

  Wanneer je kiest voor de omzet rekening te laten selecteren op basis van de debiteur. Maar je laat die alsnog leeg. Dan wordt alsnog de omzet rekening van het artikel gebruikt.

  Soms kan een dergelijke instelling setup handig zijn wanneer omzet van specifieke debiteuren juist niet op de omzet rekening van het artikel moet komen.

  Denk bijvoorbeeld aan Intercompany fakturen, waarbij de omzet op een Intercompany rekening geboekt moet worden zodat deze bij de consolidatie geelimineert kan worden.

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën