Nieuwe Field Service App beschikbaar voor iPad

Geschreven door Matthijs van Soest op . Geplaatst in Exact Globe, Exact Synergy

Vanaf heden is een nieuwe Field Service App beschikbaar in de Apple App Store.

De volgende nieuwe functionaliteit is toegevoegd:

 • De look-and-feel van de Field Service App is aangepast en is in lijn met de nieuwe Exact CRM App.

 • Zoekscherm voor het toevoegen van materialen blijft actief totdat u klaar bent met de invoer. Het voordeel hiervan is dat alle materialen gelijktijdig toegevoegd kunnen worden in plaats van dat het zoekscherm continu opnieuw geopend moet worden. Dit resulteert in tijdwinst en een groter gebruiksgemak.
 • Bij het toevoegen van materialen kan ook op artikelcode worden gezocht, zodat de service monteur hier direct op kan zoeken als hij de code al weet. Net als bij het zoeken op omschrijving kan het percentage teken (%) worden gebruikt als zogenaamde wildcard. Indien bekend is dat een artikel begint met ‘123’ en ergens verderop staat ‘CMD’ dan kan er gezocht worden op ‘123%CMD’ en wordt bijvoorbeeld het artikel ‘123-KOPCMP-4’ gevonden.
 • Selectie van artikelen mogelijk. Als gewerkt wordt met meerdere magazijnen, bijvoorbeeld de service-auto van de monteur en het centraal magazijn, dan is het handig als alleen de artikelen getoond worden die beschikbaar zijn in de betreffende service-auto. Vanaf deze release wordt dit mogelijk gemaakt om eenvoudig deze selectie van artikelen te realiseren. Bij de inrichting van Service Management kan worden vastgelegd wat het standaard magazijn is van de service engineer en tot welke andere magazijnen deze persoon toegang heeft. Op basis van deze inrichting kan de service monteur de gebruikte artikelen selecteren.
 • Zoals in de vorige Field Service App is het mogelijk in de Service order uren vast te leggen. Het uur type kan worden geselecteerd en tevens kan worden aangegeven of de uren binnen de garantie heeft plaatsgevonden.

    

 • Tonen van het verzoeknummer op de iPad. Op het moment dat een servicemonteur overleg moet hebben met collega’s op kantoor is het handig dat men de collega’s snel over de juiste informatie beschikken. Omdat het verzoeknummer in de melding staat vermeld, kan de monteur dit doorgeven aan de collega op kantoor, waardoor direct duidelijk is om welke melding het gaat.

Als u werkt met product update 407 van Exact Globe Next en product update 252 van Exact Synergy Enterprise in combinatie met de Service Management module kunt u gebruik maken van versie 1.0 van de Field Service App, indien u na 7 februari 2014 een update heeft uitgevoerd van zowel Exact Globe Next en Exact Synergy Enterprise.

In het geval dat u op dit moment de vorige versie van de Field Service applicatie in gebruik heeft en uw bedrijf voert een software-update uit naar de hierboven vermelde versies, dan moet u de Field Service App volledig verwijderen van uw iPad en de nieuwe Field Service App 1.0 installeren vanuit de Apple App Store.

Zoeken op materiaal

Een voorwaarde voor het gebruik van Service Management (en Field Service App) is dat de gebruiker een van de volgende rollen en functierechten nodig heeft: Professioneel, Service Management, Service Planner of Service Manager.

Vanaf Exact Synergy Enterprise 252 wordt materiaal direct opgehaald uit Exact Globe Next 407. In de vorige versie werd deze informatie uit Exact Synergy Enterprise betrokken. Reden voor de wijziging is dat Exact Globe Next 407 altijd de meest recente informatie over artikelen heeft. Zoals eerder vermeld is het noodzakelijk dat zowel Exact Globe Next product update 407 als Exact Synergy Enterprise product update 252 na 7 februari 2014 zijn bijgewerkt.

In het artikelzoekscherm is een filter toegevoegd voor Service artikelen (materiaal). De gebruiker kan hierdoor filteren op service artikelen en niet-service artikelen.

Door middel van de aanpassen knop rechts bovenin het artikelzoekscherm kan de nieuwe filteroptie worden geactiveerd.

 

Labels:, , ,

Reacties (5)

 • Ivan Pudic

  |

  We have 30 servicemen who want to work with thiss app but we can’t use it, because they can’t add hours an materials on other machines, for example: the customers want us to repair 4 machines on the locations, we need to make 4 activities. Other example: we visit the customer for machine1 but the customer forgot to mention that he has problems with machine2 and machine3, the technician needs to call the helpdesk and ask them to insert a new activity to the request.

  Beantwoord

 • Vincent Henricks

  |

  I the second half of this year we have planned to extend the Field Service app with an option for service engineers to create internal notes from the service order. For instance to inform the planner or helpdesk about something that happened on customer side and follow-up actions. Creating new service orders from the Field Service app will not be supported. Of course the service engineer can create a new service order from the Service Management module in Exact Synergy Enterprise, if he has permission (role/rights) to do so.

  Beantwoord

 • Ivan Pudic

  |

  So if a technician needs to go and maintain 10 machines, he needs to process 10 seperste service orders, the customer needs to sign 10 times also etc etc. It’s faster when if he does it on paper that way!

  Beantwoord

 • Vincent Henricks

  |

  No, the customer only has to sign once.

  When a technician maintains10 machines, he has 10 service orders. Each service order can be put to status ‘Done’ in the Field Service App and added to the sign list. All service orders that are on the sign list can be signed in one go.

  Beantwoord

 • Een foto toevoegen aan een serviceorder | Exact Support Blog

  |

  […] de Field service app heeft de service monteur inzicht in de serviceorders, ordergeschiedenis en klantinformatie. De […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën