Een standaard lay-out definiëren

Geschreven door Irene Nuijten op . Geplaatst in Exact Globe

In Exact Globe Next kunt u zelf bepalen hoe de lay-out van uw facturen, orderbevestigingen, pakbonnen, bestelbonnen, etc eruit zien. Deze lay-outs kunt u aan uw debiteuren/crediteuren koppelen. Per debiteur/crediteur kunt u aangeven welke lay-out u als standaard voor die debiteur/crediteur wilt gebruiken. Wanneer u een nieuwe lay-out heeft gemaakt kunt u deze aan een aantal debiteuren koppelen door via het onderhoud van die debiteuren de betreffende lay-out te selecteren. U kunt echter ook vanuit [Systeem, Algemeen, Instellingen, Documentinstellingen] aangeven aan welke debiteur u allemaal een specifieke lay-out wilt koppelen. Via het menupad kiest u achter de betreffende lay-out voor , waarna u de debiteuren kunt selecteren om vervolgens met de knop ‘Wijzigen’ een lay-out aan die debiteuren te koppelen.

 

 

Picture credits

Labels:, ,

Reacties (3)

 • Henno Vermeulen

  |

  Dit is op zich een handige feature. Maar is het in de praktijk niet handiger als je een layout kunt koppelen aan de soort factuur in plaats van aan de debiteur? Bijv. middels de factuurcode? Wij hebben bijvoorbeeld aanbetalings en eindfacturen die elk een eigen layout hebben, dan maakt niet uit om welke debiteur het gaat. We moeten dan bij het verwerken voor elke factuur afzonderlijk de layout instellen, het zou handiger zijn als we gewoon alles tegelijk kunnen verwerken (printen/mailen) en dat ze elk hun eigen layout gebruiken.

  Of moeten we dan maar gewoon de facturen per factuurcode apart verwerken?

  Beantwoord

 • Irene Nuijten

  |

  Beste heer Vermeulen,

  Dank u voor uw reactie. Het is inderdaad niet mogelijk om een specifieke lay-out bijvoorbeeld aan een factuurcode te koppelen. Wel is het mogelijk om via [Factuur, Invoer, Afdrukken/Verwerken] de Selectiemethode op ‘Factuur’ en ‘Selectief’ te zetten. Als u vervolgens op ‘Filter’ klikt kunt u, door het selecteren van een factuurcode en het klikken op ‘Zoeken’ alle facturen met een bepaalde factuurcode tegelijk tonen, selecteren en afdrukken met de benodigde lay-out. Wellicht is dit een handige werkwijze voor u.

  Beantwoord

 • Henno Vermeulen

  |

  Hartelijk dank, dat is inderdaad een prima oplossing.

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën