Doublures zoeken en samenvoegen

Geschreven door Irene Nuijten op . Geplaatst in Exact Globe

Wanneer u een groot relatiebestand heeft kan het voorkomen dat bepaalde relaties dubbel voorkomen in uw administratie. Via menupad [CRM, Processen, Doublures] is een functie aanwezig om deze dubbele relaties op te sporen, waarna u ze volgens kunt verwijderen of samenvoegen. In het selectiescherm kunt u aangeven op welke criteria u de dubbele relaties wilt zoeken.

In werkelijkheid kan het voorkomen dat twee verschillende relaties dezelfde naam hebben terwijl het wel degelijk twee verschillende relaties zijn. In dat geval zal bijvoorbeeld het adres van beide relaties dan ook afwijken wilt u deze ook niet samenvoegen. Via de ‘Match’ criteria kunt u zelf aangeven waarop u de relaties wilt vergelijken.

Er zijn bijvoorbeeld twee relaties aanwezig met een verschillende naam, terwijl deze relaties in werkelijkheid één en dezelfde relatie zijn (bijvoorbeeld Exact en Exact Software). Bij het maken van een selectie op ‘Naam’ komen deze relaties dan ook niet naar voren als dubbele relatie, omdat de namen niet gelijk zijn aan elkaar. In dat geval kunt u bijvoorbeeld een selectie maken op ‘Plaats’ en ‘Bankrekening’, omdat de twee relaties in werkelijkheid dezelfde zijn, komen de plaats en bankrekening met elkaar overeen, en worden deze relaties getoond als zijnde dubbel. U kunt vervolgens de relaties samenvoegen zodat deze nog maar één maal voorkomt in uw administratie.

 

Picture credits

Labels:, , ,

Reacties (3)

 • Gary@VCD

  |

  Irene, goede tips, maar helaas nutteloos wanneer ESE en EGN met Integrator worden gebruikt. Zie jullie Document: 25.505.823. De functionele wijziging die in dit document wordt aangekondigd, geeft veel rumoer onder onze klanten. Ben jij ervan op de hoogte? Dan zouden je tips welkom zijn hoe we in die situatie doublures kunnen verwijderen.

  Beantwoord

 • Irene Nuijten

  |

  Beste Gary,

  Het klopt dat het vernummeren en samenvoegen niet werkt in combinatie met de Integrator. Op dit moment heb ik helaas geen alternatief of workaround om dit op te kunnen lossen. Ik raad je aan om, als dealer, een Solution Feedback-request in te dienen voor de klanten die dit graag anders zien.

  Met vriendelijke groet,
  Irene Nuijten

  Beantwoord

 • martijn

  |

  Beste Irene,

  Ben het met Gary eens en volgens mij moeten er al meerdere Solution Feedbacks hiervan zijn.

  Een andere solution feedback is dat functionaliteit die niet werkt of niet ondersteunt wordt met de integrator, zou gedisabled moeten worden of onder een special functie recht moeten komen.

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën