Hoe kan ik de gegevens op verzamelfacturen gegroepeerd per order afdrukken?

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

Wanneer u werkt met verzamelfacturen kan een factuur betrekking hebben op meerdere verkooporders. In de lay-out is het mogelijk om in de factuur onderscheid aan te brengen tussen de verschillende verkooporders. Op deze manier kunt u de artikel per verkooporder afdrukken zodat de factuur voor uw klanten overzichtelijker is.

Op een normale lay-out staan de velden op het artikelblok allemaal op dezelfde de hoogte.

gr1

Wanneer u het veld ‘Verkoopordernummer’ toevoegt in het artikelblok van de factuurlay-out, kunt u dit voor of achter de velden plaatsen die al aanwezig zijn. Door het veld ‘Verkoopordernummer’ echter iets boven de andere velden te plaatsen creëert u kopjes voor iedere order.

gr2

Tevens dient u in de eigenschappen van het veld ‘Verkoopordernummer’ aan te geven dat u herhaling wilt onderdrukken. In het onderhoud van de lay-out kunt u dubbelklikken op het veld zodat de eigenschappen worden geopend. Hier vinkt u dan de optie ‘Herhaling onderdrukken’ aan. Dit zorgt ervoor dat het verkoopordernummer slechts eenmaal wordt afgedrukt. Bij het afdrukken van de factuur ziet het er als volgt uit:

gr3

Wanneer u veel met deelleveringen werkt, kan het voorkomen dat er voor een verkooporder meerdere facturen aanwezig zijn. Om ervoor te zorgen dat ook na het verzamelen van de facturen de gegevens op volgorde van verkoopordernummer worden afgedrukt, dient u er voor te zorgen dat u voor het verzamelen de gegevens sorteert op verkoopordernummer.

Bij het verzamelen van de facturen opent u met de knop ‘Geavanceerd’ het scherm waarin de te verzamelen facturen staan. Hier kunt facturen sorteren op ordernummer, door te dubbelklikken op de kolom ‘Order’. Bij het verzamelen worden van de facturen worden ze dan ook op deze volgorde in de verzamelde factuur geplaatst.

 

Picture credits

Labels:, , ,

Reacties (6)

 • Alfred Drogt

  |

  Als ik een verzamelfactuur ga crediteren dan ben ik de extra info per order kwijt de layout is zoals op deze pagina staat omschreven

  Beantwoord

 • Marcel Thijssen

  |

  Beste Alfred,

  De lay-out die hierboven beschreven wordt is slechts een voorbeeld en bevat wellicht ook niet alle andere velden die op andere lay-outs wel aanwezig zijn. De gebruikte lay-out heeft overigens alleen betrekking op de weergave op de lay-out en geen invloed op de onderliggende gegevens in de administratie.

  Welke extra informatie mist u en worden de betreffende gegevens bijvoorbeeld wel getoond op de demo lay-out?

  Beantwoord

 • Mark Langohr

  |

  Als ik bij een vergelijkbare Layout op dezelfde regel als het ‘verkoopordernummer’ ook een pakbonnummer wil weergeven, komt deze bij het afdrukken van een factuur onder de tekstregel te staan, is het mogelijk om deze op een lijn te krijgen met het verkoopordernummer?

  Beantwoord

 • Marcel Thijssen

  |

  Beste Mark
  In tegenstelling tot de artikelregels, bevatten de tekstregels geen verkoopordernummer of pakbonnummer. Wanneer de orders tekstregels bevatten, worden ze dan ook niet gegroepeerd op verkoopordernummer (of pakbonnummer) getoond.

  Een alternatief kan zijn om het pakbonnummer voor de betreffende regel te zetten in plaats van erboven. Door bij dat veld dan de optie ‘Herhaling onderdrukken’ aan te vinken, wordt ieder pakbonnummer dan maar één keer getoond.

  Beantwoord

 • MartinV

  |

  Bedankt voor deze tip. Verwante vraag: is het ook mogelijk om per orderkop regel een subtotaal van die order op de factuur te krijgen?

  Beantwoord

 • MartinV

  |

  Of meer precies: ik heb mijn layout aangepast zodat voor elk project een kop wordt weergegeven. Een subtotaal per project zou handig zijn, mogelijk moet dit met een rekenveld?

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën