Bereik al uw relaties in één keer door middel van de campagne functionaliteit!

Geschreven door Tina Brands op . Geplaatst in Exact Online

Een nieuwsbrief of een nieuwjaarswens naar al uw relaties versturen?
Sinds kort is dat mogelijk via het CRM menu in Exact Online. De daadwerkelijke ‘campagne’ wordt verstuurd via Mailchimp. Het is dus van belang dat u daar eerst een (gratis) account aanmaakt.

Nadat u bij Mailchimp een account heeft aangemaakt, kunt u daar direct een marketinglijst aanmaken:

Wanneer de marketinglijst gecreëerd is, kunt u in Exact Online een campagne aan gaan maken.
Hiervoor gaat u naar [CRM, Campagnes, Aanmaken] . Vervolgens maakt u in Exact Online een marketinglijst aan via [CRM, Marketing lijsten, Aanmaken].

Let op! De CRM functionaliteit is niet beschikbaar voor Accountancy licenties.

Bij stap 2 kunt u verschillende filters toepassen. Wanneer u bijvoorbeeld alleen relaties wilt bereiken die een bepaald artikel hebben afgenomen, kunt u bij de ‘Verkoophistorie’ een ‘Artikel’ selecteren.
Zo zijn er nog een aantal opties waarop u kunt filteren:

 

 

Bij de volgende stap worden alle gekozen filters weergegeven, waarna u het proces kunt ‘Afronden’. In deze laatste stap dient u in te loggen bij Mailchimp en uw Mailchimp marketinglijst te koppelen.

Wanneer u eenmaal bent ingelogd, kunt u de volgende keer direct de juiste marketinglijst kiezen door op het vergrootglas achter ‘Mailchimp lijst’ te klikken. Op dat moment wordt er een pop-up geopend met alle reeds aangemaakte Mailchimp lijsten.

Door op ‘Bijwerken’ te klikken, worden de gegevens uit Exact Online gesynchroniseerd met Mailchimp en komen de juiste relatiegegevens in uw Mailchimp lijst te staan.

U kunt uw campagne nu via Mailchimp versturen.

Ten slotte dient u in Exact Online de marketinglijst, die u in Exact Online heeft aangemaakt, nog te koppelen aan uw Exact Online campagne.  Om dit te doen volgt u het volgende menu pad: [CRM, Campagnes, Onderhoud, (open de campagne door op de omschrijving te klikken), Bewerken, Marketing lijst].

Uw campagne is verstuurd en staat nu overzichtelijk in Exact Online!

Wanneer er nog dingen onduidelijk zijn kunt u middels de F1 toets in Exact Online de helpdocumentatie opvragen. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen met de support afdeling middels het vraagteken rechtsboven in Exact Online. Hier kiest u voor ‘Neem contact op’.

 

Picture credits

Labels:, , , , ,

Reacties (8)

 • Cedric Vechter

  |

  Hallo,

  Heel handige functionaliteit, aangezien ik al met MailChimp werk. Alleen is het jammer dat de functionaliteit enkel filtert op contactpersoon, dwz als Relatie Jan Peeters een product X heeft gekocht, dan krijg ik deze niet in mijn lijst tenzij ik een contactpersoon heb aangemaakt in de relatiefiche.’maar wie vult nu bij contact nogmaals een naam in als deze gelijk is aan de relatie zelf ?

  Kan u ervoor zorgen dat hij filtert op Relatie en niet op Contactpersoon in de relatie (ik heb deze suggestie ook al doorgegeven aan aan EOL Belgie)

  Met dank,

  Cedric

  Beantwoord

 • administratiekantoor

  |

  ziet erg goed uit, ik zal het uitproberen

  Beantwoord

 • Tina Brands

  |

  Hallo Cedric,

  Bedankt voor je reactie.
  Het klopt inderdaad dat er een contactpersoon nodig is om een relatie toe te kunnen voegen aan de marketinglijst.

  Ik zal hiervoor een suggestie indienen (in dit geval dus bij Exact Online Nederland). Voor meer informatie over het ‘Solution Feedback proces’ verwijs ik je graag naar http://blogs.exact.com/support/2011/01/het-solution-feedback-proces/

  Groeten,
  Tina Brands

  Beantwoord

 • Dave Kickken

  |

  Mooie nieuwe functionaliteit in Exact Online. Onze consultants kunnen zorgendragen voor een succesvolle implementatie van Exact Online CRM alsmede het inrichten van uw Mailchimp Account en het ontwikkelen van Mailchimp Templates. Voor meer informatie http://www.auxil.nl

  Beantwoord

 • Kees

  |

  Beste Dave, dit is een supportblog. Volgens mij niet geschikt om reclame te maken.

  Beantwoord

 • Peter

  |

  Mooie integratie. Kan nog wel een paar verbeteringen gebruiken om het nog beter te maken. Een paar opmerkingen;

  – De uitleg hierboven is erg summier.
  Het is niet mogelijk om een bestaande Campagne uit MailChimp te koppelen aan een op te zetten campagne in Exact. Belangrijke volgorde voor een juiste koppeling:
  1) Maak eerst je Campagne aan in Exact.
  2) Klik dan (in Exact, bij het bewerken van je campagne) op de MailChimp knop ‘Campagne Aanmaken’. Nu wordt er in MailChimp een campagne aangemaakt.
  3) Gebruik nu deze campagne wanneer je in MailChimp de campagne verder uitvoert/vormgeeft.
  Waarom kun je niet een bestaande campagne uit MailChimp selecteren met een vergrootglas, zoals dat bij Marketinglijsten wel kan?

  – Marketinglijsten aanmaken heeft erg beperkte filtermogelijkheden. Zo kun je niet eens sorteren op email. Daarnaast is het onduidelijk wat er met dubbele emailadressen gebeurd. (Volgens mij worden die gefilterd en krijgt de Hoofdcontactpersooon voorrang, hoewel Exact Support iets anders aangeeft.)
  Tenslotte worden emailadressen van Relaties helaas niet meegenomen (vgl eerste reactie van Cedric Vechter).

  – Het aan-/afmelden van klanten op je nieuwsbrief wordt per Marketinglijst bijgehouden in Exact (en niet op Contactpersoon niveau). Het is dus niet mogelijk om iemand voor alle toekomende mailings af te melden, tenzij je altijd dezelfde Marketinglijst gebruikt. (Workaround: leeg het emailveld van de Contactpersoon.)

  Wellicht nuttig voor anderen en als tips richting Exact. Maar zoals gezegd: erg mooie functionaliteit.

  Beantwoord

 • Wilbert van Beek

  |

  Mooie functie.
  Maar het zou inderdaad zo moeten zijn dat je per contactpersoon kunt aangeven of deze toekomstige mailings al dan niet wenst te ontvangen. Nu werkt eea. per lijst en niet op contactpersoon niveau. Dit lijkt me een must voor het CRM deel van Exact Online.
  De workaround zoals deze door Peter wordt voorgesteld betekent immers dat je de mailgegevens van de contactpersoon “kwijt” bent in het systeem, wat niet wenselijk is.
  Wellicht kan deze optie geactiveerd / toegevoegd worden.

  Beantwoord

 • Tina Brands

  |

  Beste Peter en Wilbert, bedankt voor jullie feedback.

  Het is inderdaad niet mogelijk om vanuit Exact Online een Mailchimp Campagne te selecteren. Dit komt omdat dit niet mogelijk is in de koppeling (API : http://nl.wikipedia.org/wiki/Application_programming_interface) van MailChimp.

  Wanneer er dubbele e-mailadressen aanwezig zijn, wordt dit door MailChimp afgevangen. Er wordt dus maar één e-mailadres opgenomen.

  Het aan-/ afmelden van klanten kan inderdaad alleen per marketinglijst. Hier is bewust voor gekozen zodat een klant zich per mailing kan afmelding (de klant wil bijvoorbeeld wel mailing A ontvangen maar Mailing B niet).

  Ik zal hiervoor een suggestie indienen bij onze ontwikkelafdeling en jullie feedback aan hen doorgeven.

  Hopende jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

  Vriendelijke groet,
  Tina Brands

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën