Tip: Openstaande posten van één grootboekrekening tonen

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

In een saldilijst kunt u in één oogopslag het openstaande saldo per debiteur, crediteur en/of personeelslid nagaan, waarna u snel de nodige acties kunt ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld openstaande posten incasseren of betalen via de saldilijst.

Indien u een openstaande postenlijst via bijvoorbeeld [Financieel, Debiteuren / Crediteuren, Saldilijst] opvraagt worden hier standaard alle niet afgeletterde posten op de rekeningen van het type crediteuren of debiteuren getoond. Hier kunt u dan ook rekeningen tegenkomen die gekoppeld zijn aan uw btw-codes. Dit komt omdat deze van het type ‘crediteuren’ zijn.

Extra criteria
Wanneer u wilt dat de posten van slechts één rekening worden getoond is dit mogelijk via [Financieel, Debiteuren / Crediteuren, Saldilijst] door op de knop ‘Extra criteria’ te klikken en hier in het filter de grootboekrekening te selecteren. In onderstaande afbeelding kunt u de extra criteria zien.

Grootboekrekeningnummer

 

Picture credits

Labels:, , ,

Reacties (2)

 • Lerxt

  |

  Ik lees ‘Zo kunt u bijvoorbeeld openstaande posten incasseren of betalen via de saldilijst’.
  Dat lijkt me handig!
  Kunnen jullie me stapsgewijs vertellen hoe ik dat moet doen?

  Beantwoord

 • Marcel

  |

  Beste Lerxt,

  Het is niet helemaal duidelijk beschreven maar wat er wordt bedoeld dat de factuur met de betaling kan worden afgeletterd.

  Via de saldilijst van de crediteuren kan er op de knop afgeletterd worden geklikt. In het afletterscherm kan factuur en de betalings worden geselecteerd. Vervolgens kan op Afletteren/Verwerken worden geklikt.
  Wanneer de bedragen niet overeenkomen kan vervolgens meteen worden aangegeven wat er met het verschil bedrag dient te gebeuren.

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën