Hoe kan ik mijn Duitse bankrekeningnummers verrijken met IBAN nummer en BIC code?

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

Voor Nederlandse bankrekeningnummers is het mogelijk om bankrekeningnummers te verrijken met IBAN nummer en BIC code, met behulp van de IBAN BIC Service. Wanneer u ook over diverse Duitse bankrekeningnummers beschikt in uw administratie, dan kunt u deze niet verrijken met behulp van de IBAN BIC Service, daar waar deze databank alleen Nederlandse bankrekeningnummers bevat.

Duitse Bankrekeningnummers exporteren.
Allereerst dient u de applicatie ‘SEPA Account Converter’ van de website van Stadtsparkasse München te downloaden door hier te klikken.

Nadat de applicatie is geïnstalleerd exporteert u uw Duitse bankrekeningnummers met behulp van de IBAN BIC Service tool. Deze tool vindt u in de BIN map van uw Exact installatie indien u beschikt over product update 405 of hoger en heeft de bestandsnaam ‘eIBANimport.exe’. De meest recente versie van deze tool kunt u vinden in dit document. Een instructie hoe u deze tool kunt gebruiken om bankrekeningen te exporteren en importeren vindt u hier.

Vervolgens kunt u aan de hand van de stappen in dit document uw Duitse bankrekeningnummers voorzien van IBAN nummer en BIC Code.

 

 

Picture credits

Labels:, , , ,

Laat een reactie achter

Categorieën