Tip: Bestaande bankrekeningnummers in Exact Online verrijken met IBAN en BIC

Geschreven door Annette Meijer op . Geplaatst in Exact Online

Vanaf 1 februari 2014 is Nederland over op IBAN / SEPA. In Exact Online kunt u de IBAN en BIC-code al een tijd registreren. Er is nu echter ook een mogelijkheid beschikbaar waarmee u bestaande bankrekeningnummers kunt verrijken met de IBAN en BIC-code: De IBAN BIC Service.

IBAN BIC Service
Met de IBAN BIC Service kunt u in één keer ALLE Nederlandse bankrekeningnummers die in uw administraties staan, exporteren en vervolgens versturen naar de IBAN BIC Service van de Nederlandse Vereniging van Banken. Het aangepaste bestand dat u terug ontvangt kunt u vervolgens via de IBAN BIC Service weer importeren in uw administratie.

Daarnaast is er ook een extra hulpmiddel ingebouwd waarmee u automatisch een voorstel kunt laten berekenen voor een IBAN nummer op basis van het huidige bankrekeningnummer en de Bank, dit is de Calculator. Als u gebruik wilt maken van deze hulpmiddelen, dan zal de hoofdgebruiker deze beschikbaar moeten maken via het menupad Administratienaam > Stamgegevens >Import/Export >IBAN BIC Service > Activeren. Hiermee maakt u een eerste stap om op tijd klaar te zijn voor SEPA.

Let op! Een accountant kan dit niet activeren voor zijn cliënten die zelf een ondernemerslicentie in Exact Online hebben. Dat dient de cliënt zelf te doen.

Meer informatie

 

Picture credits

Labels:, ,

Reacties (1)

  • Hoe werkt de IBAN BIC service in Exact Online? | Exact Support Blog

    |

    […] de blogpost Bestaande bankrekeningnummers in Exact Online verrijken met IBAN en BIC heeft u al kunnen lezen dat u via het menu Administratienaam > Stamgegevens >Import/Export […]

    Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën