Meer inzicht in de voortgang en resultaten van uw projecten

Geschreven door Anne Overdevest op . Geplaatst in Exact Online

Als u gebruik maakt van onze Uren&Facturen oplossing dan heeft u vast gezien dat u via het menu [Project, Rapporten] een aantal rapporten kunt genereren. Maar wat kunt u precies met deze rapporten? In deze blogpost geven we daar meer inzicht in.

Factureerbaarheid
Het rapport factureerbaarheid toont de factureerbaarheid van de medewerkers per maand. In dit overzicht ziet u de ingevoerde uren/kosten per medewerker en de status van de invoer. Zijn de uren bijvoorbeeld alleen ingediend of ook definitief gemaakt?

Verslagproject

In dit overzicht ziet u ook een vergelijking tussen factureerbare en niet-factureerbare invoer. Net zoals in vele andere schermen in Exact Online kunt u rechtsboven klikken op het gereedschapsicoon en vervolgens op Aanpassen, om kolommen toe te voegen of te verwijderen. In dit scherm bekijkt u de resultaten per medewerker per periode, of u kiest een datumtraject met gebruik van de filters bovenin.

Controlelijst
Dit overzicht is bedoelt om goedgekeurde invoer met voorgestelde en gegenereerde facturen te vergelijken. De voorgestelde facturen ziet u in de kolommen Voorgesteld (uren) en voorgesteld. De gegenereerde facturen ziet u in de kolommen Gegenereerd (uren) en Gegenereerd. Door deze kolommen te vergelijken kunt u bekijken hoe wijzigingen in uw factuurvoorstellen zich verhouden tot het werk dat u heeft voltooid.

Verslagproject

In dit rapport komen alleen uren en/of kosten naar voren die de eigenschap Verkoop hebben. Dit kunt u aanvinken op de artikelkaart van uw uursoort.

De invoerregels die worden getoond zijn die van projecten met als type Nacalculatie. Invoer die betrekking heeft op een vaste prijs project of niet factureerbare projecten zal niet zichtbaar zijn in het overzicht.

Ingevoerde tijd en kosten
In dit overzicht bekijkt u alle beschikbare tijd- en kosteninvoer. U kunt gebruik maken van filters om een overzicht naar wens te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld kolommen toevoegen zoals project, medewerker, manager. Dit doet u via de link Aanpassen.

verslagproject

U ziet in dit overzicht meerdere tabbladen, hiermee kunt u overzichten maken op basis van project, per medewerker of per week. U kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld het filter Medewerker, om alleen de invoer van één bepaalde medewerker te zien.

Resultaten Financieel
Het resultaten rapport toont de financiële informatie van een project voor alle projecten voor een bepaald boekjaar. U kunt de omzet van het huidige boekjaar en het voorgaande boekjaar bekijken zodat u deze kunt vergelijken.

verslagproject

Project realisaties
In dit overzicht worden alle projecten getoond. Er zijn veel filters beschikbaar waarmee u bijvoorbeeld alleen alle actieve vaste prijs projecten kunt laten zien. Individuele projecten kunt u bekijken, bewerken of verwijderen (de knoppen rechts). Het is ook mogelijk om vanuit dit overzicht een nieuw project aan te maken door te klikken op de knop Nieuw.

verslagproject

Via het gereedschap en Aanpassen kunt u de kolommen aanpassen en bijvoorbeeld filters toevoegen.

We hopen u met deze rapporten meer inzicht te geven in de voortgang en resultaten van uw projecten. Bij verdere vragen horen we graag van u!

 

Picture credits

Labels:, , , , , ,

Reacties (4)

 • Remco Jansen

  |

  Nu nog een overzicht met een koppeling naar de facturen.
  Als je facturen aanmaakt en projectregels niet meeneemt op een factuur dan zie je die niet meer terug. Het niet meenemen van bepaalde factuurregels (uren of kosten) op een factuur betekent nog niet dat je dat achteraf niet wil kunnen laten zien wat je voor eigen rekening neemt of afboekt bij een cliënt.

  Er is ook geen rapport te zien per client waarbij je een overzicht ziet van alle projectregels (zowel gefactureerde als niet opgenomen in het factuurvoorstel “vervallen regels”) die bij het opmaken van een factuur zijn gebruikt.

  Ik zou een rapport willen die vanuit het factuurnummer inzoomt naar de projectregels, zowel de gefactureerde als niet gefactureerde (vervallen regels)

  Beantwoord

 • Tina Brands

  |

  Dag Remco,

  Bedankt voor je reactie!

  Wij kunnen hiervoor een suggestie indienen bij onze ontwikkelafdeling. Echter om dit te doen is er nog iets meer informatie nodig. Het is mij namelijk nog niet precies duidelijk hoe je dit overzicht voor je ziet. Ik wil je vragen hiervoor telefonisch contact op te nemen met onze support afdeling via telefoonnummer 015-7115100.

  Alvast bedankt voor de moeite!

  Vriendelijke groet,
  Tina Brands

  Beantwoord

 • Michel

  |

  Is het ook mogelijk om binnen projecten een onderhandenwerk boeking te laten plaatsvinden? Bijvoorbeeld op basis van definitieve uren en facturen.

  Beantwoord

 • Marc Rekers

  |

  Beste Michel,

  Als ik je goed begrijp, wil je boekingen maken op een soort rekening ‘Nog te factureren’. Helaas is dit in Exact Online niet mogelijk. De uren dienen definitief gefactureerd te zijn, voordat er boekingen ontstaan.

  Mocht ik je verkeerd begrepen hebben, zou ik je willen vragen telefonisch contact op te nemen of een webvraag in te dienen via [?, Neem contact op, Stel een vraag].

  Met vriendelijke groet,

  Marc Rekers
  Customer Support Exact Online

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën