Tip: Opnieuw verzenden van een jaarloonopgaaf in Exact Online

Geschreven door Roy Brus op . Geplaatst in Exact Online

In bepaalde gevallen wil de Belastingdienst een jaarloonopgaaf ontvangen over een voorgaand loonjaar. De Belastingdienst gebruikt deze extra aangifte als een soort controle of als aanvulling op de bestaande gegevens indien ze onvolledige gegevens ontvangen heeft. U krijgt bericht van de Belastingdienst wanneer u een jaarloonopgaaf dient in te zenden over een voorgaand loonjaar. Tevens bevat deze brief ook de uiterste inzenddatum.

De jaarloonopgaaf kunt u aanmaken via het menupad [Medewerker, Salaris, Loonaangifte]. In bepaalde gevallen is het nodig om een reeds verzonden jaarloonopgaaf nogmaals in te zenden, bijvoorbeeld indien er na enige tijd nog geen bericht van de belastingdienst is ontvangen. Dit is mogelijk in Exact Online: de jaarloonopgaaf kan verwijderd worden als deze langer dan een week op de status ‘verzonden’ blijft staan. U kunt in dat geval de jaarloonopgaaf openen en door middel van de knop ‘Opnieuw indienen’ verwijderen. De jaarloonopgaaf kan nu opnieuw worden aangemaakt en worden verzonden.

 

Picture credits

Labels:,

Laat een reactie achter

Categorieën