Hoe verwijder ik een verborgen veld op een lay-out?

Geschreven door Anne Overdevest op . Geplaatst in Exact Online

Het kan gebeuren dat u op een proefafdruk of op een afdrukvoorbeeld een veld ziet staan, dat u niet ziet op de lay-out zelf. Een verborgen veld kan ontstaan doordat deze in een blok wordt toegevoegd, en daarna uit dit blok wordt gehaald. Hier leest u wat u in dat geval kunt doen.

Ga om te beginnen naar het menu [Bedrijfsnaam, Stamgegevens, Lay-outs, Onderhoud], klik op het betreffende type (bijvoorbeeld verkoopkoopfactuur) en op de naam van de lay-out. In onderstaande afbeelding kunt u zien dat er geen velden boven het blok met adresgegevens staan.

Veld_1

Klik vervolgens op Afdrukvoorbeeld, zorg ervoor dat u een verkoopfactuur selecteert. Nu ziet u een verborgen veld naar voren komen, hierin staat het nummer 1234. Klik op Sluiten zodat u de lay-out weer ziet.

Veld_2
 
U weet nu ongeveer waar het veld moet staan. Klik met de pijl linksboven op de lay-out (ter hoogte van 1-1 in dit voorbeeld). Houd de muisknop aangeklikt en sleep deze naar rechtsonder, u tekent dus als het ware een vierkant.

Veld_3

Laat de muisknop vervolgens los. Nu ziet u dat het verborgen veld geselecteerd is.

Veld_4

Klik op het zwarte kruisje boven de lay-out, het veld is nu verwijderd. Bewaar de lay-out om deze in het vervolg zonder verborgen veld te kunnen afdrukken.

Mochten er vragen zijn over dit onderwerp dan horen we het graag.

Labels:, ,

Laat een reactie achter

Categorieën