Tip: Altijd de juiste versie

Geschreven door Larno van Loo op . Geplaatst in Exact Synergy

Binnen Exact Synergy Enterprise kunt u werken met versiebeheer voor documenten. Dit betekent dat u meerdere versies van een document kunt aanmaken en dat u kunt bepalen welke versie op welk moment actief is. Dit kan handig zijn wanneer u bijvoorbeeld een bepaalde actie wilt promoten op een specifiek moment of wanneer een nieuw product binnenkort beschikbaar komt en u wilt alvast de tekst maken.

Maar hoe werkt dat nu wanneer een medewerker het document al in zijn favorieten heeft staan?

Document aan favorieten toevoegen
Op het moment dat u een document aan de favorieten wilt toevoegen, dan kunt u aan de titel van het document zien of er wordt gewerkt met versienummers. In onderstaande afbeelding is dit weergeven.

 

Dit versienummer wordt namelijk meegenomen in de hyperlink van uw favorieten. Hierdoor opent u vanuit de favorieten altijd de opgeslagen versie in plaats van de meest recente. Om ervoor te zorgen dat u altijd de meest recente versie ziet, kunt u de hyperlink aanpassen bij het bewaren van de favoriet. In de hyperlink dient u het versienummer te verwijderen voordat u deze gaat bewaren. Het versienummer staat in de meeste gevallen vrijwel onderaan.

In bovenstaande afbeelding kunt u zien dat het versienummer 1 is, om te zorgen dat er geen versie wordt meegenomen in de hyperlink dient u in dit voorbeeld &VersionNumber=1 te verwijderen en vervolgens te kiezen voor OK.

Wanneer u nu het document vanuit uw favorieten opent, dan wordt altijd de versie weergegeven die op dat moment actief is.

 

Picture credits

Labels:, ,

Reacties (3)

  • V2Bouw

    |

    Vraagje: lang geleden (wij werken met AEC 1.26 en willen nu wel weer eens “bij zijn” (maak maar 50 calculatie per jaar), maar ja. Vooral de btrw is vervelend!
    Hoe kom ik zo makkleijk mogelijk op de 1.36?
    Graag even bericht.

    M.vr.gr. V2Bouw (nr1465) te Assen
    Misja Visser

    Beantwoord

  • Larno van Loo

    |

    Beste Misja,

    Er wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen om dit verder toe te lichten.

    gr. Larno

    Beantwoord

  • Henrik Cederpil

    |

    Since the active version is the one that is officially pointed out as the current version, at least from my organisation we would have liked the opposite as default.

    That a newly created favorite would point out the active document. And if there was a reason to point out another inactive version, then that should need some kind of action. (Like an selectable option in the “Dialoogvenster” such as “Link to this specific version”)

    And – if you don’t change the hyperlink by removing “&Version..” then you will have a Favorite the has “…(Version 1 – Active)..” as a part it’s name but it may as well be that the version 1 is inactive because newer version have been created and activated.
    The user gets a bit confused when clicking a favorite with “Version 1, Active” in it’s name and the document is inactive.

    Regards
    /Henrik Cederpil

    Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën