Jaaropgave aan de medewerker in PDF formaat

Geschreven door Annette Meijer op . Geplaatst in Exact Globe

Elk jaar ontvangen medewerkers van hun werkgever een jaaropgave over het afgelopen jaar. Deze jaaropgave werknemer kan de medewerker gebruiken bij zijn aangifte Inkomstenbelasting. Via het menupad [Salaris, Aangiften, Jaarlijks, Jaaraangifte werknemer] kunt u de jaaropgave van de medewerker aanmaken in Exact Globe Next.

Eindejaarsversie 2012/2013
Veel salarisstroken worden via de e-mail aan de medewerkers verstrekt, in HTML of PDF formaat. Hierdoor was er ook veel vraag naar de mogelijkheid om de jaaropgave in PDF formaat te kunnen verstrekken. Vanaf de eindejaarsversie 2012/2013 is een nieuwe lay-out beschikbaar voor het afdrukken van de jaaraangifte werknemer.

Deze nieuwe lay-out is beschikbaar in PDF formaat en u kunt de jaaropgave met deze nieuwe lay-out afdrukken of e-mailen aan de medewerkers. Hiervoor hoeft u de module SE1706 e-Salaris pdf-stroken niet aan te schaffen.

Voordat u deze nieuwe lay-out kunt gebruiken, dient u eerst loonjaar 2013 te openen. Bij het openen van loonjaar 2013 worden de documentinstellingen voor de nieuwe lay-outs aangemaakt. U kunt deze lay-outs (PDF_MAIL en PDF_PRINT) onderhouden via het veld ‘Jaaropgaven’ in de documentinstellingen die u kunt openen via het menupad [Systeem, Algemeen, Instellingen].

Bij het e-mailen van de PDF jaaropgave wordt dezelfde wijze toegepast als bij het e-mailen van de salarisslips. Naar welk e-mailadres de PDF jaaropgave wordt verstuurd is afhankelijk van de instelling ‘E-mailadres’ uit de salarisgegevens van de medewerker. Wanneer de optie ‘Niet mailen’ is geselecteerd of wanneer er geen e-mailadres beschikbaar is, wordt de aangifte op het scherm getoond en kunt u deze afdrukken.

Deze nieuwe lay-out heeft de volgende extra functies die niet aanwezig zijn in de bestaande jaaropgave lay-outs:

 • Wanneer ‘Adres 2’ op de werkgeverskaart is gevuld wordt deze ook afgedrukt.
 • Wanneer de medewerker in het buitenland woont wordt tevens het land afgedrukt.

 

 

Picture credits

Labels:, , ,

Reacties (2)

 • Albert van de Laar

  |

  Adresvenster staat zuiver in midden. Nog nooit enveloppen met adresvenster in het midden gezien. Hoe nu per post te versturen? Wie bedenkt nu weer een dergelijke layout?
  (een prutser!!)

  Beantwoord

 • Annette Meijer

  |

  Beste Albert,
  Deze PDF jaaropgave is vooral bedoeld om per e-mail te versturen, maar hij kan ook afgedrukt worden. De posities van de adresgegevens kunnen aangepast worden zodat u zelf kunt bepalen of u enveloppen met adresvensters links, rechts of in het midden wilt gebruiken. Dit kunt u doen via menupad [Systeem, Algemeen, Instellingen, Documentinstellingen] voor de jaaropgave lay-out PDF_prnt.

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën