De CRM-gebruiker

Geschreven door Anne Overdevest op . Geplaatst in Exact Online

Sinds kort hebben wij CRM geïntroduceerd binnen Exact Online. Deze oplossing stelt u in staat om een hechte relatie met uw klanten en contacten op te bouwen. Ook helpt het uw verkoop te vergroten en uw service te verbeteren. Daarnaast heeft u met deze oplossing een duidelijk overzicht van uw verkoopkansen. Zo weet u hoe u uw inspanningen en activiteiten moet verdelen om opdrachten binnen te halen.

Een CRM-gebruiker aanmaken
De CRM oplossing is beschikbaar voor Exact Online Basis/Premium/Geavanceerd, Handel, Uren&Facturen en Productie. Als u CRM nog niet ingeschakeld heeft dan kunt u dit doen via het menu [Algemeen, Administratie inrichting, Instellingen, CRM]. Hierna zal de tab CRM beschikbaar zijn.

Het is nu ook mogelijk om een CRM- gebruiker aan te maken. Op die manier maakt u gemakkelijk een gebruiker aan met de juiste rechten om gebruik te kunnen maken van CRM. Ga hiervoor eerst naar het menu [Algemeen, Algemene inrichting, Mijn relatiegegevens]. Aan de linkerkant ziet u het onderdeel Gebruik. Kijk hier naar de Gebruikers- In gebruik. Stel dat er hier twee gebruikers staan maar u heeft recht op drie gebruikers, dan hoeft u geen gebruiker bij te bestellen en kunt u deze direct aanmaken (zie de stappen hieronder). Als u er hier twee ziet staan en u heeft er ook twee in uw licentie, dan dient u een gebruiker te bestellen. De kosten voor deze gebruiker zijn €15.00 per maand. Klik in dit scherm op ‘Wijzig mijn gegevens’ om bij te bestellen.

Om deze gebruiker vervolgens aan te maken kunt u gaan naar het menu [Algemeen, Algemene inrichting , Alle opties, Gebruikers, Overzicht]. Klik hier op Nieuw [Algemeen, Algemene inrichting, Mijn relatiegegevens].

U kunt nu kiezen voor het type Standaard – CRM Rechten. Deze gebruiker heeft de volgende rechten standaard aan staan (die zijn afhankelijk van de licentie die u heeft):

Algemeen

• Artikelgegevens beheren
  • Aanmaken wijzigen en verwijderen verzoeken
  • Gebruik support functies

Verkoop

• Abonnementen invoeren, bewerken en verwijderen
  • Genereer abonnementsfacturen
  • Offertes invoeren, bewerken en verwijderen
  • Stamgegevens verkoopproces beheren
  • Verkoopkansen beheren
  • Verkoopfacturen invoeren
  • Verwerken en afdrukken factureren
  • Verkooporders invoeren

De CRM-gebruiker heeft geen algemene financiële rechten en kan hierdoor bijvoorbeeld niet een Balans/Winst & Verlies overzicht openen, of een kaart van een grootboekrekening.  Wel heeft de CRM-gebruiker rechten op financiële debiteurenrapportages, dus debiteur gerelateerde gegevens. Dit betekent dat de gebruiker openstaande posten kan zien en kan door zoomen naar onderliggende financiële gegevens.

Bij vragen over dit onderwerp horen we graag van u!