Eindejaarsverwerking in Exact Online

Geschreven door Anne Overdevest op . Geplaatst in Exact Online

In Exact Online is een ‘traditionele’ jaarafsluiting niet meer nodig. Zo is het niet nodig om zelf een beginbalans te genereren in periode 0. Voor uw balansrekeningen is uw balans op 31 december van het oude boekjaar automatisch uw beginbalans voor het nieuwe boekjaar.

Verder is het ook niet meer noodzakelijk om vooraf alle transacties van het oude boekjaar te boeken en te verwerken voordat u in het nieuwe jaar kunt beginnen met boeken. U kunt zo vaak als u wilt beginnen met het verwerken van het resultaat via het menupad [Financieel > Grootboekrekeningen > alle opties > Overige > Verwerken resultaat]. Op deze manier wordt het resultaat verwerkt van alle verwerkte boekingen welke niet zijn meegenomen bij een eerdere verwerking van het resultaat.

Succesvolle eindejaarafsluiting
Het enige dat moet gebeuren voordat u in een nieuw boekjaar kunt boeken, is het aanmaken van dat nieuwe boekjaar. U kunt het resultaat verwerken en de dagboeken sluiten voor alle periodes. De stappen voor deze processen staan gegroepeerd weergegeven in dit document.

Let op, vanaf 2013 zijn er nieuwe eisen aan de factuur. Zorg ervoor dat de lay-out tijdig is aangepast.

Picture credits

Labels:, ,

Reacties (2)

 • mathijs

  |

  Wanneer ik voor het verwerken van het resultaat de gegevns invul (via: systeem/financieel/verwerken resultaat) dan krijg ik de volgende melding:
  ‘geen gegevens gevonden die aan de opgegeven criteruia voldoen’.
  Hoe kan ik dit verhelpen?
  De boeking van het resultaat naar de beginbaland 2013 gaat nu ook niet.

  Beantwoord

 • Anne Overdevest

  |

  Goedemiddag Matthijs,

  Zou je hierover telefonisch contact willen opnemen? Dat kan via 0157115100. Zo’n melding kan namelijk meerdere oorzaken hebben. En telefonisch kunnen we dan makkelijker schakelen om de oorzaak te achterhalen.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Anne Overdevest

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën