Hoe kan ik een nieuwe functienaam met terugwerkende kracht op de salarisstrook tonen?

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

Binnen organisaties kan het voorkomen dat medewerkers nieuwe functies krijgen. Maar hoe kunt u er nu voor zorgen dat deze wijziging met terugwerkende kracht ook op de salarisstrook te zien is?

Een functie wijzigen
Functies van medewerkers kunnen gewijzigd worden via het onderhoud van de medewerker. Hiervoor gaat u naar [Salaris, Personeel, Onderhouden] en opent u de betreffende medewerker. Op het tabblad ‘Algemeen’ kunt u in het veld ‘Functienaam’ de functie van de medewerker aanpassen. De functie van de medewerker wordt dan met ingang van vandaag gewijzigd.

Als u de functienaam vanaf een eerdere datum wilt wijzigen dient u een bepaalde instelling te activeren. Hiervoor gaat u naar het menu [Systeem, Algemeen, Instellingen, Salarisinstellingen] en zet u in de sectie ‘HR’ een vinkje bij ‘Log: ingangsdatum’.

Wanneer u vervolgens gaat naar het menu [Salaris, Personeel, Onderhouden] en u opent de medewerker opnieuw en wijzigt de functienaam dan wordt er na het bewaren van de medewerker een nieuw scherm weergegeven. In dit scherm kunt u ingeven vanaf welke datum de functienaam gewijzigd moet worden. Naast de functienaam kunt u ook andere gegevens met een ingangsdatum wijzigen. Dit zijn:

  • Kostenplaats
  • Functieniveau
  • Manager
  • Meisjesnaam
  • Kostenplaats
  • Einddatum contract
  • Begindatum
  • Einddatum

Log
Daarnaast is op het tabblad Log mogelijk om een overzicht op te vragen van welke wijzigingen wanneer ingaan. Hiervoor selecteert u de optie ‘Historie’ in het veld ‘Lay-out’. Als u een regel selecteert kunt u deze bewerken of verwijderen.

 

Picture credits

Labels:, ,

Laat een reactie achter

Categorieën