Altijd de juiste informatie binnen handbereik

Geschreven door Larno van Loo op . Geplaatst in Exact Synergy

Op uw startpagina binnen Exact Synergy Enterprise kunt u verschillende widgets plaatsen waarmee u snel relevante informatie kunt verkrijgen. Heeft u al gezien dat het ook mogelijk is om meerdere dashboards aan te maken binnen uw startpagina. Naast de knop startpagina vindt u een pijl waarmee u een nieuw menu kunt openen. Hierin worden de door u aangemaakte dashboards weergegeven. Via dit menu kunt u eenvoudig schakelen tussen de verschillende dashboards.

Werken met dashboards
Let op, deze functionaliteit is beschikbaar vanaf product update 249. Voordat u kunt werken met verschillende dashboards, dient u de volgende instellingen te doen via de Voorkeuren pagina:

• Selecteer het veld Tonen: Dashboards in de sectie Menu: Opbouw van het tabblad Algemeen.

• Administrators kunnen via de Bedrijf (instellingen) ook het veld Tonen: Dashboards selecteren om er zo voor te zorgen dat het bij alle gebruikers is geactiveerd. Indien er ook voor wordt gekozen om het veld Verplicht te selecteren dan kan een gebruiker het niet uitschakelen.
  • Selecteer Dashboards onder het tabblad Menu in de secties Werkbalk en Links – mijn werk.

Een dashboard aanmaken, bewerken of verwijderen
U kunt meerdere dashboards aanmaken door te klikken op de pijl naast Startpagina en vervolgens te kiezen voor Dashboard toevoegen. In onderstaand voorbeeld kunt u zien dat deze gebruiker twee dashboards (Verkoop en CRM) heeft aangemaakt.

U kunt elk dashboard aanpassen door te klikken op de knop   Aanpassen. Dit pictogram vindt u rechts bovenin het scherm. Wanneer u hierop klikt is het mogelijk om eventueel een widget toe te voegen of het gehele dashboard te verwijderen.

Een dashboard als startpagina definiëren
Tijdens het aanmaken van een dashboard kunt u het veld ‘Zet als standaard’ markeren om ervoor te zorgen dat dit dashboard als startpagina wordt weergegeven. Indien u op een later tijdstip een dashboard als standaard wilt definiëren dan kunt u dit doen door te klikken op  Aanpassen en vervolgens op Bewerken.

Widgets toevoegen, bewerken of verwijderen
U kunt op elk dashboard diverse widgets toevoegen of verwijderen. Dit kunt u doen door te klikken op  Aanpassen.  Alle widgets die u op de startpagina kunt gebruiken, kunt u ook op de dashboards gebruiken. Op het moment dat u op Aanpassen heeft geklikt, verschijnen er knoppen bij de verschillende zones. Hiermee kunt u de widgets toevoegen, bewerken of verwijderen. Tevens is het mogelijk om een widget te verslepen naar een andere positie door er op te klikken en de muisknop ingedrukt te houden. Vervolgens verplaatst u de muis naar de zone waar de widget moet komen te staan.