Mag ik die ook?

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

Heeft u dat nieuwe overzicht al? Werkt u al met die nieuwe functie? Op dit blog verschijnen vaak berichten over een nieuwe product update met daarin veel nieuwe functies en verbeteringen. Maar hoe kunt u hier nu over beschikken?

Wanneer u werkt met Exact Globe Next dan kunt u een update doen om te beschikken over de nieuwste product update. Echter voordat u een update gaat doen, is het belangrijk te weten wat voor installatie er is gedaan.

Er zijn een tweetal Exact Globe Next installaties mogelijk:

1. Exact Globe Next is binnen een netwerk omgeving geïnstalleerd, waar vandaan op de werkstations een werkstationinstallatie is uitgevoerd.
  2. Exact Globe Next is op een stand-alone PC geïnstalleerd.

Het verschil tussen deze installaties is eenvoudig te zien door de aanwezigheid van de update knop. Is Exact Globe Next binnen een netwerk omgeving geïnstalleerd, dan ziet u op het werkstation geen update knop binnen Exact Globe Next. Heeft u een installatie op een stand-alone PC, dan beschikt u wel over de update knop.

Hoe voer ik een update uit?
Bepaal eerst of u werkt met een standalone installatie of een netwerkinstallatie.

U werkt met een netwerk installatie (er is geen update knop aanwezig in de menubalk):

• Maak een back-up van de administratie(s).
  • Raadpleeg de release notes en systeemeisen van de product update waar naartoe u wilt updaten.
  • Ga op de server naar de directory waar de netwerkinstallatie van Exact Globe Next is geïnstalleerd.
  • Start het bestand NETUPDATE.EXE door erop te dubbelklikken.
  • In het Update scherm selecteert u bij ‘Versie’ de product update waar naartoe u wilt updaten. Staat de gewenste product update er niet bij? Klik dan op . Door op deze knop te drukken controleert de Updater welke versies er gedownload kunnen worden. Om de versies te kunnen ophalen dient u ervoor te zorgen dat de gebruikersnaam, wachtwoord en het domein is ingevuld.
  • Bij ‘Installatie soort’ selecteert u de optie ‘Internet netwerkinstallatie update’.
  • Bij de velden ‘Gebruikersnaam’ en ‘Wachtwoord’ vult u de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u gebruikt voor het inloggen op de customer portal.
  • Voor een beschrijving van alle velden in dit scherm kunt u de uitgebreide uitleg in dit document bekijken.
  • Klik op ‘OK’

Zodra de update op de server gereed is kunt u Exact Globe Next op de werkstations starten. Bij het starten van Exact Globe Next op de werkstations worden de werkstations automatisch bijgewerkt naar de nieuwe product update.

U werkt stand-alone (er is een update knop beschikbaar in de menubalk):

• Maak een back-up van de administratie(s).
  • Raadpleeg de release notes en systeemeisen van de product update waar naartoe u wilt updaten.
  • Start Exact Globe Next.
  • Klik boven in het scherm op de knop ‘Update’.
  • In het Update scherm selecteert u bij ‘Versie’ de product update waar naartoe u wilt updaten. Staat de gewenste product update er niet bij? Klik dan op . Door op deze knop te drukken controleert de Updater welke versies er gedownload kunnen worden. Om de versies te kunnen ophalen dient u ervoor te zorgen dat de gebruikersnaam, wachtwoord en het domein is ingevuld.
  • Bij ‘Installatie soort’ selecteert u de optie ‘Internet werkstationinstallatie’.
  • Bij de velden ‘Gebruikersnaam’ en ‘Wachtwoord’ vult u de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u gebruikt voor het inloggen op de customer portal.
  • Voor een beschrijving van alle velden in dit scherm kunt u dit document raadplegen.
  • Klik op ‘OK’.

Meer informatie
In dit document kunt u meer informatie vinden over de update procedure. Werkt u met Exact Compact, dan kunt u hier de update procedure bekijken.

Picture credits

Labels:

Reacties (7)

• Vincent

|

Hallo

Als je met de netwerkinstallatie werkt dan is de update knop ook gewoon aanwezig.! (Globe Next 405)

Mvgr.

Vincent Heuker of Hoek

Beantwoord

• Marcel

|

Beste Vincent,

De update-knop hoort alleen aanwezig te zijn bij een standalone installatie van Exact Globe Next.

Wanneer er bij een netwerkinstallatie op het werkstation de knop aanwezig is, is de installatie mogelijk niet correct. Het werkstation zou dan ook niet automatisch worden bijgewerkt na het uitvoeren van een update op de server.

Beantwoord

• Vincent

|

Bij navraag bij Exact,.. hebben ze dit ook bevestigd.

(Installaties heb ik vele tientallen malen uitgevoerd,.. edoch bij de 405 versie Globe Next MET uitgebreide functionaliteit, is dit wel het geval, dat de knop er staat.)

(Voor de installatie is louter de Wsetup vanaf de server uitgevoerd.)

Beantwoord

• Vincent

|

Zie antwoord van Exact:

Aangezien Globe Next + werkt met losse msi-installaties zijn het allemaal afzonderlijke installaties. Daarom is de update knop beschikbaar. Voorstel is om hiervoor een suggestie in te dienen.

(Niet erg handig! velen zullen denken dat ze de install verkeerd hebben uitgevoerd!…Ik was er ook 1 van)

Grt

Vincent

Beantwoord

• Larno van Loo

|

Hallo Vincent,

Wanneer je werkt met Exact Globe Next met uitgebreide functionaliteit dat kun je deze starten door te klikken op de E5shell en niet op de E4shell. Bij E4shell verschijnt inderdaad de update knop.

Is er een specifieke reden waarom je deze start met de E4shell?

Gr. Larno

Beantwoord

• Monique

|

Wat als je wel een stand alone versie hebt, maar als je via internet wilt updaten er niets gebeurt?

Beantwoord

• Marcel Thijssen

|

Beste Monique,

In een stand alone installatie kan op de knop ‘Update’ worden geklikt. Er wordt dan een scherm geopend waarin een aantal zaken opgegeven kunnen worden.

Belangrijk is dat in dit scherm bij ‘Versie’ de product update geselecteerd wordt die u wilt installeren. De meeste recente product update op dit moment is 407. Daarnaast is het ook van belang dat u de juiste gebruikersnaam, wachtwoord en domein vult. Bij ‘Situatie 2’ in document 04.448.226 ziet u een voorbeeld van dit scherm. Als alle gegeven in dit scherm correct zijn ingevuld kunt u de update starten door op ‘OK’ te klikken.

Het systeem zal vervolgens bepalen hoeveel bestanden er geïnstalleerd moeten worden en zal hiervan een melding op het scherm tonen. Hier kunt u vervolgens op ‘Ja’ of ‘Yes’ klikken om de
    bestanden te downloaden en installeren.

Wanneer alle gegevens correct zijn en de update wordt niet gedownload/geïnstalleerd of er volgt een foutmelding, dan is het aan te raden om contact op te nemen met de de supportafdeling zodat bekeken kan worden wat de oorzaak (en oplossing) is.