WAARSCHUWING: valse e-mail met update btw-tarief in omloop

Geschreven door Larno van Loo op . Geplaatst in Exact Financials, Exact Globe, Exact Online, Overige

Wij hebben begrepen dat er een valse e-mail in omloop is, met als onderwerp ‘Exact btw software update’. Het is belangrijk dat u GEEN van de acties uitvoert die in deze e-mail worden aangegeven. De e-mail is NIET afkomstig van Exact.

In de e-mail wordt u gevraagd om een update uit te voeren van uw systeem door een bijgevoegd bestand te openen. Dit bestand heeft de naam ‘ExactGlobeupdate’. Zoals hierboven al aangegeven, is het belangrijk dat u de update NIET uitvoert. Het is onbekend wat het programma installeert; het gaat in ieder geval niet om het aanpassen van Exact software voor het nieuwe btw-tarief.

Om een goed beeld te krijgen van de situatie vragen wij u om contact op te nemen met Exact als u de e-mail heeft ontvangen. Dit kunt u doen via de Contact-button op de startpagina van de Customer Portal. U vindt een voorbeeld van de betreffende valse e-mail terug onderaan dit bericht.

Juiste procedure rond nieuw btw-tarief
Om u te informeren over de wijzigingen die horen bij het nieuwe btw-tarief dat ingaat per 1 oktober 2012, hebben wij een speciale webpagina opgezet: www.exact.nl/btw. Hier vindt u belangrijke informatie en het te volgen stappenplan voor de btw-conversie per productlijn van Exact. Daarnaast kunt u de artikelen op het Support Blog raadplegen.

De betreffende valse e-mail:

Aan: Algemeen

Onderwerp: Exact btw software update

Geachte relatie,

Vanwege de invoering van het nieuwe btw tarief zenden wij u hierbij de benodigde update. Wilt u deze uitvoeren om er zorg voor te dragen dat u tijdig de nieuwe btw tarieven kunt verwerken. U dient na het updaten van exact het nieuwe btw tarief op 1 oktober in laten gaan. Tevens kunt u voor uw binnenkomende facturen kiezen welk btw tarief gehanteerd dient te worden voor die specifieke factuur.

Handleiding update:

: Dubbelklik op de bijlage in de mail.
: Voer ExactGlobeupdate uit.
: Voer uw persoonlijke wachtwoord in
: Uw systeem is bijgewerkt.

Mocht u vragen hebben dan kunt u deze stellen bij onze helpdesk op maandag t/m vrijdag tussen 9 uur en 17.30 uur.

met vriendelijke groet,

Exact software Nederland BV

Molengraaffsingel 33
2629JD Delft
Netherlands

e-mail softwareupdate@exact.com