Hoe kan ik u helpen?

Geschreven door Anne Overdevest op . Geplaatst in Overige

Als u net begint met het werken in Exact Online is het logisch dat u veel vragen heeft over hoe het pakket precies werkt en wat er mogelijk is. Ook als u langer met het pakket werkt  kan er altijd een vraag opkomen. Zoals u weet helpen we u daarmee altijd graag verder op onze Customer Support afdeling. U kunt uw vragen telefonisch stellen, per e-mail of via de chat.
Maar wist u dat u antwoorden op veel gestelde vragen ook vaak zelf terug kunt vinden? Graag wijzen we u op de mogelijkheden.

Schermhelptekst
Via [Algemeen, Algemene inrichting, Gebruikersinstellingen] kunt u een vinkje zetten bij ‘Schermhelptekst altijd tonen’. Als u de muis boven een veld plaatst dan kunt u de uitleg van dit veld zien.

Helpdocumenten
Over de functies in Exact Online zijn er veel helpdocumenten beschikbaar. Er zijn verschillende manieren om deze documenten te vinden. Als eerste kunt u rechts bovenin het scherm klikken op Help. Nu wordt er een menu uitgevouwen. Bovenin staat een wit zoekveld. Hier kunt u zoektermen (of een volledige vraag) invullen. Druk daarna op Enter of klik op het pijltje naast het zoekveld. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle gevonden documenten. U kunt bekijken welke relevant zijn en doorklikken op de titel om ze te openen.

Er bestaan ook helpdocumenten over foutmeldingen in Exact Online. Zo kunt u bij Help een foutmelding (zoals: ‘Dagboek – bijwerken, bank – bankrekening: Reeds gekoppeld’) invoeren om uitleg hierover te vinden.

Daarnaast ziet u in veel schermen in de rechterbovenhoek een vraagteken.  Hier kunt u op doorklikken en vervolgens op Help om specifieke informatie voor de pagina die u bekijkt op te vragen. Dit ziet u bijvoorbeeld in het scherm [Financieel, Boekingen, Invoeren boekingen].
Dit kan ook handig zijn als u bijvoorbeeld via [Verkoop, Klanten, Aanmaken] de gegevens van een nieuwe relatie aan het invullen bent.

De Help Startpagina
Om u zo goed mogelijk te helpen als u een vraag heeft hebben we een Help Startpagina beschikbaar. Deze kunt u vinden door te klikken op Help en vervolgens op Help Startpagina.

In dit scherm kunt u ook zoeken naar documenten. Als u in de documentatie uw antwoord niet kunt vinden, dan kunt u nu op drie manieren contact opnemen:

• U kunt uw vraag indienen, klik hiervoor op Stel uw vraag. Uw vraag komt bij ons terecht en u krijgt per e-mail (en in sommige gevallen per telefoon) een antwoord.
  • U kunt direct chatten met een medewerker, klik hiervoor op Chat.
  • U kunt een verzoek indienen om teruggebeld te worden, klik hiervoor op Bel me terug. U kunt nu uw telefoonnummer invullen en het onderwerp van uw vraag.

Met behulp van de Help functies in Exact Online kunt u dus veel informatie zelf vinden. Zo kunt u hopelijk snel door met het werken als er een vraag opkomt.