Werkt Product update 404 of hoger van Exact Globe Next in combinatie met Microsoft SQL Server 2000?

Geplaatst op 8 augustus 2012 door in Exact Globe Next

Exact Globe Next en Exact Compact maken gebruik van Microsoft SQL Server voor het beheren van de database van de administraties. Afhankelijk van de product update van Exact Globe Next/Compact kan er gebruik worden gemaakt van verschillende versies van Microsoft SQL Server. Dit kan bijvoorbeeld Microsoft SQL Server 2000, Microsoft SQL Server 2005, Microsoft SQL Server 2008 of Microsoft SQL Server 2008R2 zijn.

Vanaf product update 404 van Exact Globe Next stopt de ondersteuning van Microsoft SQL Server 2000 (MSDE), en dient u een upgrade uit te voeren van uw Microsoft SQL Server. Het is belangrijk dat u dit doet voordat u de update naar product update 404 uitvoert.

Update van Exact Globe Next
Bij het uitvoeren van de update van Exact Globe Next wordt een waarschuwing getoond dat Microsoft SQL Server 2000 niet meer wordt ondersteund. Wanneer u na de update de administratie opent wordt een controle uitgevoerd op de geïnstalleerde versie van Microsoft SQL Server. Wanneer Microsoft SQL Server 2000 is geïnstalleerd is het niet mogelijk om de administraties te openen. Zorg er daarom voor dat u een upgrade van Microsoft SQL Server uitvoert voordat u product update 404 installeert.

Wanneer u deelneemt aan het Microsoft Software Assurance programma heeft u recht op een kosteloze upgrade van uw Microsoft SQL Server. Raadpleeg de Microsoft website voor meer informatie. Wanneer u gebruik maakt van de desktop editie (MSDE) van Microsoft SQL Server 2000 kunt u een kosteloze upgrade uitvoeren naar de Express editie van Microsoft SQL Server 2005/2008/2008R2. Meer informatie hierover kunt u vinden in onder het kopje ‘Download MS SQL Server Express’ in document 04.469.873 op onze customer portal.

NB: Hou er rekening mee dat u voor het uitvoeren van een update een backup maakt van de Exact Globe administraties/databases.

Alvorens u upgrade van SQL Server uitvoert is het aan te raden om te controleren of dit in uw situatie noodzakelijk is. Via onderstaande stappen kunt u controleren of dit het geval is, waarna u kunt doorklikken naar het stappenplan met uitleg over de installatie:

Hoe kan ik controleren of ik met Microsoft SQL Server 2000 (of MSDE) werk?

• Controleer of er een ondersteunde versie van Microsoft SQL Server is geïnstalleerd. Dit kunt u als volgt uitvoeren:
  • Log in op de PC of server waar Microsoft SQL Server of MSDE is geïnstalleerd.
  • Ga in het start menu van Windows naar [Start, Instellingen, Configuratiescherm] en klikt vervolgens op ‘Software’ of ‘Programma’s en onderdelen’. In dit Engelse versie van Windows betreft dit [Start, Settings, Control Panel] waarna u op ‘Add/remove Programs’.
  • U opent hiermee een overzicht van de geïnstalleerde software.
  • Controleer of in de lijst met geïnstalleerde programma’s of hier één van de volgende vermeldingen aanwezig is:
    • Microsoft SQL Server 2005
    • Microsoft SQL Server 2008
    • Microsoft SQL Server 2008 R2
  • Wanneer dit het geval is maakt u gebruikt van een ondersteunde versie van Microsoft SQL Server en hoeft u géén upgrade uit te voeren van Microsoft SQL Server.
  • Wanneer dit niet het geval is dient u een upgrade uit te voeren van Microsoft SQL Server dient u te controleren of u werkt met Micrsoft SQL Server 2000 of Microsoft SQL Server Desktop Engine (MSDE), welke niet meer worden ondersteund vanaf product update 404. Dit kunt u als volgt uitvoeren:
    • Log in op de PC of server waar SQL Server of MSDE is geïnstalleerd.
    • Ga in het start menu van Windows naar [Start, Instellingen, Configuratiescherm] en klikt vervolgens op ‘Software’ of ‘Programma’s en onderdelen’. In dit Engelse versie van Windows betreft dit [Start, Settings, Control Panel] waarna u op ‘Add/remove Programs’.
    • U opent hiermee een overzicht van de geïnstalleerde software.
    • Controleer of in de lijst met geïnstalleerde programma’s of hier één van de volgende vermeldingen aanwezig is:

Microsoft SQL Server Desktop Engine (MSDE)

Voorbeeld van de aanwezigheid van Microsoft SQL Server Desktop Edition

Microsoft SQL Server 2000

Let op: in bovenstaande stappenplannen worden verschillende scenario’s beschreven. U kunt de nieuwe SQL Server versie naast de huidige SQL Server versie installeren, maar het is tevens mogelijk om de bestaande SQL Server installatie bij te werken of om deze te verwijderen en de nieuwe er voor in de plaats te installeren. Wanneer u een van deze laatste twee opties kiest dient u er zeker van te zijn dat de huidige SQL Server versie niet door andere programma’s wordt gebruikt die niet compatible zijn met de nieuwe versie van SQL Server.

Meer informatie

Tags: