Wanneer is dat gedaan?

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

Wilt u graag weten wanneer een bepaalde post is afgeletterd? Of wilt u misschien weten wie specifieke posten heeft afgeletterd? Dit kunt u allemaal terugvinden binnen Exact Globe Next.

Op de debiteuren- en crediteurenkaarten kunt u met de optie ‘Tonen: Afgeletterd & Niet afgeletterd’ aangeven dat u tevens de reeds afgeletterde posten wilt tonen. Deze optie is alleen beschikbaar wanneer u bij ‘Tonen’ de optie ‘Te betalen’ of ‘Te vorderen’ heeft geselecteerd.

Kolommen toevoegen
Om u meer inzicht te bieden in wie de posten heeft afgeletterd en wanneer dit heeft plaatsgevonden, zijn de  kolommen ‘Afgeletterd: Door’ en ‘Afgeletterd: Datum’ beschikbaar. De kolommen worden standaard niet getoond en kunt u zelf toevoegen. De kolommen zijn alleen toe te voegen wanneer u de optie ‘Tonen: Afgeletterd & Niet afgeletterd’ heeft aangevinkt en wanneer u bij ‘Groepeer op’ de opties ‘Geen’ of ‘Afletter ID’ heeft geselecteerd. Vervolgens kunt u de kolommen toevoegen op de volgende manier:

1. Klik met de rechtermuisknop in de rij met de kolomnamen.
  2. Kies voor ‘Kolommen definiëren’.
  3. Selecteer de kolom aan de linkerkant en maak gebruik van de knop in het midden om de kolom zichtbaar te maken.

In onderstaande afbeelding kunt u een voorbeeld zien van de kolommen op de debiteurenkaart.

Wanneer u de kolommen in het scherm heeft toegevoegd en u de debiteuren-/crediteurenkaart exporteert naar Microsoft Excel worden deze kolommen mee geëxporteerd.

Let op, bovenstaande is van toepassing wanneer u werkt met Product Update 403 of hoger.