Tip: Snel een creditfactuur aanmaken

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

Creditfacturen gebruikt u om een verstuurde factuur ongedaan te maken. Als goederen zijn geretourneerd, bijvoorbeeld omdat ze beschadigd waren, en niet kunnen worden hersteld of vervangen, of als een klant een te hoge of verkeerde factuur heeft ontvangen, dient u een creditfactuur te sturen.

Creditfactuur op basis van de verkoopfactuur
Indien u een verkoopboeking heeft aangemaakt via het menu [Financieel, Invoer, Verkoop] en deze vervolgens wilt crediteren, hoeft u niet de gehele boeking nogmaals in te voeren. U kunt namelijk vanuit  het menu [Financieel, Invoer, Verkoop] op “Nieuw” klikken en in de nieuwe boeking de datum en debiteur aangeven. Vervolgens kunt u in de kopregel bij het veld “Onze ref.” op de knop F5 of F2 drukken en zal het scherm “Creditfacturen invoeren” naar voren komen.

 

In dit scherm kunt u de boeking selecteren en zal de creditboeking automatisch worden gemaakt.

 

Picture credits

Laat een reactie achter

Categorieën