Maakt Exact Online een back-up voor mij?

Geschreven door Anne Overdevest op . Geplaatst in Exact Online

Dit is een vraag die we bij Exact Online Support vaak krijgen. We raden u namelijk vaak aan om een back-up te maken als u bijvoorbeeld gegevens gaat importeren, een eindejaarsverwerking gaat uitvoeren of inconsistenties gaat repareren.

Er zijn twee soorten back-ups. De eerste is een calamiteitenback-up. Deze maken wij periodiek voor u aan. Echter deze is (zoals de naam al zegt) voor calamiteiten en deze back-up kunnen wij terugplaatsen als dit nodig is. Meer informatie hierover kunt u lezen in artikel 8 en 10 van de Algemene voorwaarden.  De tweede soort back-up is de back-up die u zelf kunt aanmaken in Exact Online.

Zelf een back-up aanmaken
U kunt zelf een back-up aanmaken via het menu [Algemeen, Algemene inrichting, Administratie back-up]. Daar ziet u drie regels waarop u back-ups kunt bewaren. Klik op “Back-up” om het proces tot aanmaken te starten. Belangrijk is dat er op dat moment geen andere gebruikers werken in Exact Online. De volgende functies kunt u ook op deze pagina uitvoeren:

 • Met de knop “Teruglezen” plaatst u de back-up terug. Dit betekent dat de huidige administratie wordt overschreven door de gegevens uit de back-up.
 • Met de knop “Verwijderen” verwijdert u een (oude) back-up waardoor u weer ruimte heeft om een nieuwe back-up aan te maken. Belangrijk om te weten is dat een back-up alleen teruggelezen kan worden in de administratie waarin deze is aangemaakt. En als een administratie opnieuw wordt begonnen wordt deze gezien als een nieuwe administratie.

Mocht u hierover nog vragen hebben, dan horen we graag van u!

Picture credits

Labels:, , ,

Reacties (1)

 • Laurent

  |

  Blijkbaar mag de backup die je weer wilt uploaden niet groter zijn dan 32 mb…..

  Waarom is dit ? Een administratie die minimaal is ingericht met een paar boekingen kom al in de buurt van de 32 mb; laat staan dat er 1 jaar aan mutaties in staan.

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën