Tip: Een template gebruiken

Geplaatst op 9 juli 2012 door in Exact Synergy

Komt het vaak voor dat u binnen Exact Synergy Enterprise zoekt met dezelfde zoekcriteria? Bijvoorbeeld wanneer u op zoek bent naar specifieke verzoeken? In dit geval kan het handig zijn om te werken met templates. Een template kunt u gebruiken om zoekcriteria in te bewaren en eenvoudig een zoekresultaat te tonen.

Delen?
Een template kunt u bewaren als privé of als publiek. Met de optie ‘Publiek’ heeft u de mogelijkheid om uw bewaarde template te delen met uw collega’s.  De volgende opties zijn beschikbaar:

• Privé – Deze templates kunnen alleen door de gebruiker welke de template heeft aangemaakt worden bekeken.
  • Publiek: Alle – Deze templates kunnen door iedereen bekeken worden.
  • Publiek: Groep – Deze templates kunnen door medewerkers welke onder dezelfde groep vallen als de aanmaker bekeken worden.
  • Publiek: Divisie – Deze templates kunnen door medewerkers welke onder dezelfde divisie vallen als de aanmaker bekeken worden.
  • Publiek: Kostenplaats – Deze templates kunnen door medewerkers welke onder dezelfde kostenplaats vallen als de aanmaker bekeken worden.

Een template aanmaken
Om een template aan te maken kunt u de volgende stappen uitvoeren:

• Klik in het linker menu op [Zoeken, Verzoeken].
  • Nu verschijnt het volgende scherm.

• Aan de rechterkant van het scherm vindt u de templates sectie.
  • Definieer nu de zoekcriteria.
  • Nadat alles is ingevuld, klikt u op Bewaren in de templates sectie.

• In dit scherm kunt u een nieuwe template aanmaken of de zoekcriteria van een bestaande template overschrijven. Daarnaast kunt u hier direct aangeven of het een privé of publieke template is.
  • Klik nu op OK.

De template is nu aangemaakt. In de templates sectie vindt u nu de nieuwe template. Wanneer u hierop klikt, wordt automatisch de zoekcriteria ingevuld.

Picture credits

Tags: , ,

2 reacties naar “Tip: Een template gebruiken”

1. Johan

01. aug, 2012

Kan ik ook templates van andere gebruikers vinden? Gr. Johan

2. Larno van Loo

02. aug, 2012

Hallo Johan,

Als een gebruiker de template als Publiek (alle) heeft opgeslagen, dan kunt u deze ook zien. Gr. Larno