In één keer meerdere gegevens vernummeren

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

In de blogpost een ander nummer voor een debiteur, heeft u kunnen lezen hoe u gegevens kunt vernummeren. Dit vernummeren bij het onderhoud van de stamgegevens gebeurt altijd één voor één, waardoor het vernummeren tijdrovend kan zijn. Wanneer u meerdere stamgegevens wenst te vernummeren is het mogelijk om het vernummeren in een batch uit te voeren. U kunt hier een aantal gegevens gelijkertijd vernummeren door deze vooraf te selecteren. Deze functionaliteit vindt u onder [Systeem, Algemeen, Vernummer]. Het voordeel is dat u nu in één applicatie diverse gegevens gelijkertijd kunt vernummeren, waardoor het vernumeren minder tijd in beslag neemt.

Batch vernummeren
Het vernummeren kunt u doen door een onderwerp te kiezen. Vervolgens kiest u bij het veld code het gegeven dat u wilt wijzigen. Klik nu op vernummer om een nieuw nummer in te vullen. Nadat u heeft gekozen voor OK, zal er een regel in het scherm verschijnen met de uit te voeren vernummering (zie ook onderstaande afbeelding). U kunt deze regel eventueel nog bewerken of verwijderen.

Wanneer u de te wijzigen gegevens heeft toegevoegd, dan klikt u op Verwerken. Nadat alles is verwerkt wordt er een verslag weergegeven die u eventueel kunt afdrukken.

Picture credits

Labels:, , , ,

Reacties (3)

 • Dave van Diepen

  |

  Is het ook mogelijk om een Excel te importeren waarin alle vernummer-acties staan? Op deze manier kan het vernummeren wel keurig via de Globe functie worden gedaan.

  en

  Is het eventueel ook mogelijk om de batch aan te vullen a.d.h.v. SQL-statements, waardoor SQL-goeroes aan de hand van een Excel deze kunnen vullen? Anders gezegd worden de acties binnen de batch klaar gezet in een tabel? Zo ja, welke tabel want dan kunnen SQL-goeroes deze zelf aanvullen.

  Beantwoord

 • Gijs Lamers

  |

  Hoi Dave,

  Wij hebben hier een tool voor gemaakt die opdezelfde manier werkt als het batch vernummeren met daarop de uitbreiding dat deze ook het importeren van een excel bestand ondersteund.

  De tool is al gebruikt door verschillende bedrijven waarvan er ook een bedrijf was dat voor 24 administraties debiteuren en crediteuren moest vernummeren, in hun geval scheelde het een hoop werk.

  Een ander voorbeeld waar onze tool ook voor gebruikt is was voor het vernummeren van 7 Exact globe administraties en 7 Exact Synergy Enterprise administraties.

  Neem eens een kijkje op onze website http://www.glmsystems.com waarop de vernummer tool voor Exact Globe en Exact Synergy Enterprise beschreven staat.

  Beantwoord

 • Larno van Loo

  |

  Hallo Dave,

  Het is niet mogelijk om een Excel bestand te importeren binnen de batch vernummer functionaliteit.

  De acties worden niet in een tabel gezet. Deze worden na het invoeren direct verwerkt (indien je kiest voor verwerken) en niet tussentijds opgeslagen.

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën