Tip: Een overzicht van de toegewezen rollen

Geplaatst op 4 juni 2012 door in Exact Synergy

Binnen Exact Synergy Enterprise kunt u met behulp van rollen aangeven welke rechten gebruikers hebben. Op deze manier kunt u precies bepalen welke processen zij kunnen uitvoeren. Maar wie heeft nu welke rol?

Overzicht
Soms kan het handig zijn om een overzicht te krijgen van alle medewerkers die een bepaalde rol gekoppeld hebben, om bijvoorbeeld te controleren welke medewerkers rechten hebben voor bepaalde functionaliteit of als het maximaal aantal gebruikers met een bepaalde rol is overschreden.

Hiervoor kunt u in Exact Synergy Enterprise gaan naar het menupad [Systeem, Inrichting, Beveiliging, Rollen]. Bij elke rol staat aan de rechterkant de optie ‘leden’. Het getal dat hier wordt weergegeven is het aantal medewerkers in Exact Synergy Enterprise dat op dit moment de betreffende rol heeft toegewezen.

Door op dit getal te klikken, krijgt u een overzicht van alle leden aan wie deze rol is gekoppeld. In dit scherm is het ook mogelijk om met de knoppen ‘Toewijzen’ en ‘Verwijderen’ deze rol toe te wijzen aan andere medewerkers of juist de rol te verwijderen bij één of meerdere van de gebruikers die de rol nu hebben.

Picture credits

Tags: , , ,