Waarom worden mijn kolominstellingen niet bewaard?

Geplaatst op 13 juni 2012 door in Exact Financials

Naast het aanpassen van de overzichten is het in Exact Financials Enterprise ook mogelijk om de invoerschermen voor het boeken, of bijvoorbeeld de selectieschermen voor het aanmaken van betalingen aan te passen.

Bij het wijzigen van kolommen in een overzicht, dient het overzicht opnieuw te worden opgeslagen. Boekingsschermen en selectieschermen kunnen echter niet worden opgeslagen. Deze wijzigingen worden door Exact Financials automatisch bewaard op basis van uw gebruikersnaam.

Het komt echter regelmatig voor dat mensen aangeven dat de wijziging in kolommen voor deze schermen niet wordt onthouden. Waardoor men telkens opnieuw de schermen aan moet passen. Wanneer de schermindeling voor een bepaalde gebruiker niet wordt onthouden, heeft de betreffende gebruiker waarschijnlijk te weinig rechten.

De gebruiker dient WSERVICE-rechten te hebben op de entiteteit ‘stbrlayf’. U kunt de rechten op de volgende manier toekennen:

• Ga naar [System: Beveiliging, Autorisatie, Menu, Onderhoud]
  • Stel het invoerpad als volgt in: Applicatie (Menu), Gebruikersgroep, Bedrijfsentiteit, Programmatype.

• Klik op ‘Bewaren’
  • Navigeer aan de linkerzijde naar [Begin,'WSERVICE = Web Services', <betreffende gebruikersgroep>,'stbrlayf = Lay-outveld']. U kunt een structuur openen door te dubbelklikken op de betreffende regel, of in de webbrowser door via rechtermuisknop te kiezen voor Zoomen.
  • Geef aan de rechterzijde rechten op WSSearch en WSUpdate voor de gewenste administratie(s) (kies een * voor alle administraties).
  • Klik op ‘Bewaren’.

De aangepaste kolomvolgorde zal nu wel bewaard blijven.