Tip: Openstaande posten automatisch blokkeren

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

Bij het invoeren van inkoop- en/of verkoopboekingen worden openstaande posten aangemaakt. Deze openstaande posten kunt u vervolgens betalen of incasseren. Om te voorkomen dat een onjuiste openstaande post wordt betaald of geïncasseerd kunt u er voor zorgen dat de openstaande posten meteen bij het aanmaken de status ‘Geblokkeerd’ krijgen. U kunt de posten dan eerste beoordelen om ze vervolgens te deblokkeren.

Automatisch blokkeren
Per dagboek kunt u aangeven of een openstaande post meteen geblokkeerd moet worden. In het onderhoud van een inkoop- of verkoopdagboek, via het menu [ Systeem, Financieel, Dagboeken], kunt u dat instellen door de optie ‘Blokkeer openstaande post’ aan te vinken.


 
In het termijnenscherm, dat u bijvoorbeeld kunt openen via de knop ‘Details’ op de crediteurenkaart, kunt u een openstaande post deblokkeren. Hier kunt u de optie ‘Geblokkeerd’ uitvinken.

 

Picture credits

Labels:, , , ,

Laat een reactie achter

Categorieën