Tip: Werken met eigen termen

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

Het kan soms voorkomen dat de termen die in Exact Globe worden gebruikt niet geheel aansluiten bij uw bedrijfsvoering. In plaats van ‘Uren’ spreekt u bijvoorbeeld liever over ‘Werkzaamheden’. U heeft de mogelijkheid om deze termen zelf aan te passen. In onderstaand voorbeeld laten we u zien, hoe u de termen kunt aanpassen.

Nieuwe termen toewijzen
Allereerst dient u te achterhalen wat de ID van de betreffende term is. Via het menupad [Systeem, Algemeen, Aangepaste termen] vinkt u de optie ‘Tonen: Term ID’ aan. Wanneer u vervolgens Exact Globe sluit en opnieuw opent, ziet u dat achter alle menupaden en velden een nummer wordt vermeldt. Dit nummer is de ID van de betreffende term.

Bij het menupad [Project, Artikelen, Uren] ziet u dat achter ‘Uren’ het nummer 1723 staat. Dit is weergegeven in onderstaande afbeelding.

De term ID van de term ‘Uren’ is 1723. Via [Systeem, Algemeen, Aangepaste termen] zoekt u vervolgens de term 1723 op, waarna u met de knop ‘Openen’ de term kunt openen. Hier geeft u vervolgens de nieuwe omschrijving in.

Nadat u de wijziging heeft bewaard, kunt u de optie ‘Tonen: Term ID’ vervolgens weer uitvinken zodat na het herstarten van Exact Globe de ID nummers niet meer getoond worden achter iedere omschrijving. Tevens is de term ‘Uren’ nu gewijzigd in ‘Werkzaamheden’.

Tijdelijk deactiveren?
Wanneer u de aangepaste termen tijdelijk wilt deactiveren zodat de oorspronkelijke termen weer getoond worden, kunt u dit realiseren door via [Systeem, Algemeen, Aangepaste termen] de instelling ‘Deactiveren: Aangepaste termen’ aan te vinken en daarna het programma te herstarten. Wanneer u de eigen term voorgoed wilt verwijderen, selecteert u in het zelfde menupad de term, waar u na het openen met de knop ‘Verwijderen’ de eigen term kunt verwijderen.