Zelf tijd invoeren

Geschreven door Anne Overdevest op . Geplaatst in Exact Online

Als u gebruik maakt van Uren & Facturen dan kunt u een Tijd invoer gebruiker aanmaken. Dit kan handig zijn als u wilt dat uw medewerkers zelf tijd in kunnen voeren, zonder dat ze verder kunnen werken in Exact Online.

U kunt een Tijd invoer gebruiker aanmaken via [Project, Medewerkers, Aanmaken]. Eventueel kunt u eerst een gebruiker selecteren, als deze al bestaat in Exact Online. Op die manier kunt u de gebruiker en de medewerker koppelen, waarbij er gegevens van de gebruiker overgenomen zullen worden.

In het scherm Nieuw: Medewerker geeft u vervolgens de persoonsgegevens van uw medewerker in. Daarna komt u terecht in het scherm Nieuw: Medewerker. Hier vult u de zakelijke en aanvullende gegevens van de medewerker in. Ook de begindatum van het contract en het rooster van uw medewerker kunt u aangeven.
U krijgt nu de keuze: Stel ‘gebruikersnaam’ in om in te loggen in Exact Online. Als u hier op klikt komt u terecht in het scherm Gebruiker – Nieuw. Hier heeft u twee keuzes onder ‘Selecteren: Gebruikerstypes’:

• Tijd invoer gebruiker
  • Volledige gebruiker

U vinkt hier de tweede optie aan en klikt op “Aanmaken: Gebruiker”. Nu kunt u een gebruikersnaam en een e-mail adres invullen (als dit nog niet was gedaan). Let erop dat de gebruikersnaam uniek moet zijn binnen heel Exact Online. U krijgt vervolgens de melding: De gebruikersnaam en het wachtwoord worden per e-mail verstuurd naar het opgegeven adres.

Rechten
Deze gebruiker heeft qua rechten een standaardrol met als recht ‘Tijd&kosten voor jezelf invoeren’.
De Tijd invoer gebruiker kan het volgende als hij/zij inlogt met zijn/haar eigen gegevens:

• De ‘Mijn uren cockpit’ bekijken. Hierin kan de medewerker doorklikken op ‘Invoer: tijd’ en ‘Invoer: kosten’ en ‘Mijn factuureerbaarheid’, ‘Mijn tijd invoer’ en ‘Mijn kosten invoer’ bekijken.
  • Tijd invoeren (dagelijks of wekelijks)
  • Kosten invoeren
  • Mijn profiel bekijken
  • Gebruikersinstellingen bekijken (onder andere taal, menustijl en Outlook instellingen)

Mocht u hier nog vragen over hebben dan horen we uiteraard graag van u!