Nieuwe functies binnen Exact Online

Geschreven door Christian de Bruin op . Geplaatst in Exact Online

Op basis van klantfeedback  is de afgelopen periode hard gewerkt aan een aantal uitbreidingen in Exact Online (openstaande postenlijst en boekingtemplates) en Exact Online Handel (extra filters voor export artikelen en meer velden op pakbon lay-out). Deze uitbreidingen zijn reeds beschikbaar.

Accountants en ondernemers

Voor accountants en ondernemers die werken met de bankmodule wordt de huidige openstaande postenlijst in Exact Online verrijkt met de kolommen ‘betalingen onderweg’ en ‘nog te verrichten betalingen’. Met deze uitbreiding wordt inzichtelijk welke betalingen ‘onderweg’ danwel welke betalingen ‘nog te verrichten’ zijn. Hiermee worden dubbele betalingen voorkomen en kunnen crediteuren juist worden geïnformeerd. 
 
Daarnaast worden voor accountants boekingtemplates beschikbaar gesteld tijdens het aanmaken van een template administratie. Door het gebruik van boekingtemplates is het mogelijk om boekingsvoorstellen, die worden gegenereerd vanuit de Scan Service, automatisch toe te passen.

 Template administraties worden meestal gebruikt door accountants en vormen een leidraad voor de manier waarop de gekoppelde administraties van hun klanten worden gevoerd. Het is nu ook mogelijk om boeking templates te importeren en te exporteren. Deze functionaliteit is beschikbaar voor gebruikers van Exact Online Accountancy Geavanceerd.  

Verbeteringen in Exact Online Handel

Extra filters voor de export van artikelen voor XML en CSV
Om voor een nog betere koppeling te zorgen tussen Exact Online Handel en andere oplossingen zoals webshops zijn er nieuwe filters toegevoegd bij het exporteren van artikelen. De gebruiker kan vanaf nu tijdens de export het artikelbestand filteren op artikel eigenschappen (verkoop, inkoop, etc.), assortimenten en status. Twee filteropties die vooral van belang zijn voor de koppeling met webshops zijn:

 1. De optie om een top X selectie van verkochte artikelen te kunnen maken;
 2. De optie om te filteren op de nieuwe artikeleigenschap ‘Webshop’. Deze laatste eigenschap kan per artikel op de artikelkaart worden aangevinkt.   

Meer velden beschikbaar op de pakbonlay-out
Om de klant beter van informatie omtrent de verzending te kunnen voorzien, is de pakbonlay-out uitgebreid met een aantal velden (zoals “Uw referentie”, “Ordernummer” en “Orderdatum”) en een geheel nieuw blok toegespitst op de contactpersoon.  

Daarnaast is ook de volgende functionaliteit toegevoegd aan Exact Online Handel:

 • Voorraadposities worden getoond bij het invoeren van bestellingen;
 • Voorraadhoeveelheden worden alleen nog getoond voor voorraadartikelen.

Labels:, , , , ,

Reacties (14)

 • Willie van Gemert

  |

  Zorg er eerst eens voor dat de functionaliteit uit Compact beschikbaar is in online voordat jullie nieuwe functies implementeren . Ik betaal 15 euro per maand voor online bakieren en dan is het niet eens mogelijk om buitenland betalingen te exporteren naar een bank als ABNAMRO!
  Ik dacht dat Exact online stappen vóóruit betekende maar het is hollen achteruit!

  Beantwoord

 • Larno van Loo

  |

  Beste Willie,

  Bedankt voor uw reactie. Binnen Exact Online is het mogelijk om buitenland betalingen te exporteren en in te lezen bij de ABN Amro bank. Vandaag zal een supporter contact met u opnemen om dit proces toe te lichten.

  Groet, Larno

  Beantwoord

 • Paul Weideman

  |

  Verbeteringen op basis van klantfeedback? Ik denk dat het gros liever ziet dat er zaken worden verbeterd als een rekenmachine in een veld voor een bedrag, een veld voor een verkoopfactuurnummer in het verkoopboek en de mogelijkheden een evt missend nummer te zoeken, het gemakkelijk vanuit een grootboekkaart kunnen wijzigen van een grootboekrekening zoals in Globe en de mogelijkheid zelf velden aan te maken in een debiteurenkaart.

  Tot het moment dat de datumfout die het systeem laat zien bij het doen van jaaraangifte BTW (31-03 en niet 31-01!) nog niet is gecorrigeerd denk ik niet dat we met de verbeteringen die dus onlangs zijn ingevoerd blij moeten zijn…

  Beantwoord

 • Charles Loth

  |

  Het pakket salaris online valt erg mee. Echter voor mensen die onbekend zijn met E-salaris lijkt het mij toch vrij lastig in te richten

  Beantwoord

 • Christian de Bruin

  |

  Beste Paul,
  Bedankt voor uw feedback. We zullen de datum voor de jaaraangifte aanpassen.

  Het zoeken op ontbrekende boekstuknummers kunt u doen via Financieel > Grootboekrekeningen > Alle opties > Overzichten > Ontbrekende boekstuknummers.
  Wellicht kunt u voor het correct invoeren van de inkoopfacturen ook eens kijken naar onze Scan&Herken functies.

  Beantwoord

 • Ton

  |

  Forum eruit ? wat een onzin ! De bereikbaarheid van het forum is altijd zeer zorgvuldig verstopt geweest door Exact, anders alleen maar lastige vragen, nietwaar, en nu gaat (nee: IS ) het er helemaal uit. Voor ieder scheet krijg je een mail, maar nu niet, nu kun je uren zoeken, en dan mbv Google ontdekken, dat het forum er gewoon uitgegooid is. Via een blog reageren: natuurlijk NIET, wordt doodgezwegen ! DANKJEWEL ! Los liever eerst je bugs eens op ! Anders niet alleen het forum eruit, maar HEEL Exact er achteraan !

  Beantwoord

 • Marcel

  |

  Vervelend om te horen dat niet alles naar wens verloopt. Een collega zal contact met u opnemen.

  Beantwoord

 • Paul Weideman

  |

  Is inmiddels bekend of er dit jaar nog een nieuwe update voor Exact Online gaat komen? Het zou zo fijn zijn als enkele, voor administratiekantoren geweldige, functies uit Globe worden geimplementeerd in Exact Online.

  Denk bijvoorbeeld aan de rekenmachine in een ‘bedrag-veld’ (via F-toets in Globe) en de mogelijkheid een boeking vanuit een grootboekkaart snel op een andere grootboekrekening te boeken.

  Beantwoord

 • Christian de Bruin

  |

  Op dit moment wordt er gewerkt aan een aantal grote projecten die wettelijke wijzigingen betreffen (SEPA, BTW verhoging). Dat zal dit jaar nog in een update beschikbaar komen. Een precieze datum is nog niet bekend.

  Beantwoord

 • Maurice Hermans

  |

  Beste gebruikers,

  ben ik de enige die bij het gebruik van Exact Online Handel een optie mist rondom verzendkosten? Ik vind het vreemd dat ik verzendkosten als “artikel” moet toevoegen en het dus niet netjes op basis van een tabelletje verzendkosten per land oid onder mijn subtotaal op de rekening komt te staan.

  De klantenservice vindt dit een heel normale gang van zaken, maar persoonlijk vind ik het erg amateuristisch ogen op mijn factuur.

  Graag jullie feedback!

  Beantwoord

 • Anne Overdevest

  |

  Beste Maurice,

  Aanvullende kosten moeten nu inderdaad handmatig aan een order worden toegevoegd. Deze kunnen vast staan per order, maar ook afhankelijk zijn van variabelen. Ook kunnen er meerdere soorten kosten en opslagen van toepassing zijn op een order of zelfs op een specifiek product binnen een order. Via een artikel zijn deze mogelijk wel specifieker inzichtelijk te maken. Neemt niet weg dat er inderdaad een vast invoerveld voor transportkosten ontbreekt.

  Afhandeling van verzendingen en gerelateerde kosten hebben zeker onze aandacht. Zo werken wij concreet aan een integratie met een provider die de mogelijkheid biedt om vanuit Exact Online verzendopdrachten bij transporteurs te plaatsen. Hier verwachten we in het eerste kwartaal van volgend jaar meer over te kunnen communiceren. Mogelijk kunnen we in combinatie hiermee ofwel los hiervan een meer concrete registratie van transportkosten aanbieden binnen of naast klantenorders.

  Daarnaast heb ik uw eerdere supportvragen nog bekeken, ik zag dat er al een suggestie was ingediend aan de ontwikkelafdeling uit uw naam. Die zal dus worden meegenomen.

  Mocht u nog vragen hebben, dan horen we het graag.

  Met vriendelijke groet,

  Anne Overdevest

  Beantwoord

 • rian van stiphout

  |

  Ik ben erg benieuwd of er al zicht is op wanneer we de vooruit gefactureerde facturen inzichtelijk kunnen maken…. het niet goed kunnen bepalen van het OHW is toch een essentieel gemis. Althans, voor mij

  Beantwoord

 • Anne Overdevest

  |

  Goedemiddag mevrouw Stiphout,

  Ik wilde alvast even melden dat we uw vraag in behandeling hebben. Ik hoop daar snel een definitief antwoord op te geven.

  Met vriendelijke groet,

  Anne Overdevest

  Beantwoord

 • Anne Overdevest

  |

  Goedemiddag Rian,

  Onder handen werk staat voor Uren&Facturen nog niet op de planning voor de dit en komend jaar. Het is wel een onderwerp waar onze ontwikkelafdeling naar kijkt.

  In de financiele paketten van Exact komt de mogelijkheid om te werken met transistorische posten. De precieze datum/periode is nog niet bekend. Het zijn in elk geval twee onderwerpen die op onze roadmap staan.

  Als deze op functionaliteit beschikbaar wordt dan leest u dat in de release notes op de inlogpagina.

  Met vriendelijke groet,

  Anne Overdevest

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën