Melding bij het exporteren naar Microsoft Excel

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

In bepaalde situaties kan het voorkomen dat bij het exporteren van gegevens vanuit Exact Globe / Exact Compact naar Microsoft Excel de melding “Visual basic melding, de objectbibliotheek is ongeldig of bevat verwijzingen naar object definities die niet kunnen worden gevonden.” verschijnt.

Oplossing
Deze melding doet zich voor bij Microsoft Office 2010 en lager en komt naar voren na een recente Microsoft update. U kunt dit oplossen door de stappen uit onderstaande FAQ te volgen:

Picture credits

Reacties (9)

• Yarko Picavet

|

Ik zou dit heel snel in een mailing naar al jullie klanten versturen. Deze melding komt heel wat vaker voor dan jullie hier suggereren en is niet meteen te herleiden op Exact.

Veel gebruikers denken dat het aan Excel ligt, want de melding komt ook op als je Excel gewoon opstart.

Beantwoord

• Stephan ten Kate

|

Inderdaad, er zullen veel gevallen zijn.

Ik vind voor Exact Globe trouwens het hernoemen ipv een volledige update een eenvoudigere manier om te repareren 🙂

Beantwoord

• H.Mol

|

Ik werk met exactonline en krijg ook die melding.
    Hoe los ik dat op?

Beantwoord

• Marcel

|

Beste H. Mol,

U kunt de EXD bestanden verwijderen zoals uitgelegd wordt in bovenstaande links. Mocht de melding hiermee niet opgelost zijn dan kunt u het beste contact opnemen met de supportafdeling van Exact Online.

Beantwoord

• Marck

|

Gedaan wat er in faq staat. En het werkt bij mij niet. Irritant, want ik zit mijn prijzen aan te passen. Het meest irritante is dat ik dan een supportmedewerker aan de telefoon krijg die me wel met Globe helpt, maar niet met dit euvel. Dus ik moet eerst dit probleem zelf oplossen en dan kan ik weer terugbellen om het af te handelen. Doe dit dan in 1 keer. Ik bel nooit, kun je me hier toch wel even mee helpen voor die licentiekosten die we jaarlijks hebben. Waar betalen we die servicekosten in vredesnaam voor? Bij de slager krijg je ook een plakje worst voor je kind, ik kan dit niet veel anders zien.

Beantwoord

• Marcel

|

Beste Marck,

Op basis van deze informatie kan ik helaas niet bepalen waarom de stappen uit de FAQ in uw situatie geen oplossing bieden. Het is daarom aan te raden om contact op te nemen met de supportafdeling. De supporter kan dan samen met u kijken waarom de stappen de melding in uw situatie niet verhelpen en welke eventuele aanvullende stappen er uitgevoerd kunnen worden. Om dit zo efficiënt mogelijk te kunnen doorlopen is telefonisch contact met de supportafdeling aan te raden.

Beantwoord

• Joris de Vos

|

Na welke update van Microsoft komt dit probleem naar voren? In verband met een impact analyse wil ik graag weten of we deze update uberhaubt nodig hebben. Mogelijk is de betreffende update nog niet geinstalleerd op de IT systemen waar Exact Globe op draait.

Beantwoord

• Larno van Loo

|

Hallo Joris,

Het gaat om deze http:/support.microsoft.com/kb/2598041 (office 2007) en deze http:/support.microsoft.com/kb/2598039 (office 2010)
    update. Echter het is wel een beveiligingsupdate en daarom raadzaam toch te installeren. Door de bestanden te verwijderen zoals in de FAQ staat aangegeven zal de melding niet meer naar voren komen.

Beantwoord

• Marc

|

Het is wel belangrijk de beveiligingsupdate te installeren. Als je de stappen doorloopt moet het opgelost zijn.