Tip: Een notitie aan een boeking koppelen

Geschreven door Matthijs van Soest op . Geplaatst in Exact Globe

Het kan handig zijn om aanvullende informatie over een inkoop- of verkoopboeking als een notitie aan de boeking te koppelen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan gemaakte afspraken met leveranciers of afnemers over de levering of ontvangst. Uw collega kan vervolgens direct zien dat er een notitie bij de boeking is opgenomen en kan deze eventueel inzien.

Toevoegen van een notitie
Een notitie kan via de debiteuren- of crediteurenkaart worden toegevoegd. Ga hiervoor naar het menupad [Financieel, Debiteuren/Crediteuren, Kaarten]

• Open de kaart van de betreffende relatie
  • Selecteer de boeking waaraan u een notitie wilt koppelen
  • Klik op de knop ‘Notitie’, onderin het scherm
  • Voer uw notitie in in het scherm wat naar voren komt
  • Via de knop ‘Tijdstempel’ kunt u desgewenst de datum- en tijdnotatie aan uw notitie toevoegen
  • Klik op de knop ‘Bewaren’

Uw notitie is nu aan de boeking gekoppeld.

U of uw collega kan nu ook in één oogopslag zien aan welke boekingen notities zijn gekoppeld. Als op de debiteuren- of crediteurenkaart een groen vinkje staat in de kolom notitie dan is aan de boeking een notitie gekoppeld. Via de knop ‘Notitie’ kan de notitie bekeken worden.

Picture credits

Labels:, , ,

Trackback van jouw site.

Reacties (5)

• HH Verboon

|

Alleen jammer dat je tijdens het boeken bij het verschijnen van de notitie na ‘enter’ ineens in de notitie zit te typen. Zie Solution Feedback – 36.926.746.

Beantwoord

• Peter

|

In welke tabel komen notities terecht?

Beantwoord

• Matthijs van Soest

|

Hallo Peter,
    Notities worden in de tabel BacoDiscussions opgeslagen.

Beantwoord

• Aad Overdevest

|

En is deze notitie ook op een lijst “te vorderen” op “ouderdomsanalyse” zichtbaar te krijgen?

Beantwoord

• Larno van Loo

|

Hallo Aad,

Deze notitie is niet zichtbaar te krijgen binnen de Ouderdomsanalyse. Deze is wel zichtbaar in ‘Te vorderen’ \ ‘Te vorderen’