Aanvraag nieuwe KPN BAPI-certificaten

Geschreven door Greke Janssen op . Geplaatst in Exact Financials, Exact Globe, Exact Online, Overige

Zoals eerder te lezen was in dit bericht, heeft de Belastingdienst een brief gestuurd naar alle organisaties in Nederland die gebruik maken van BAPI-certificaten voor het versturen van belastingaangiften. De brief gaat over het vervangen van de BAPI-certificaten van DigiNotar. Alle DigiNotar-certificaten moeten vóór 1 juni 2012 worden vervangen door BAPI-certificaten van KPN.

Exact Globe is aangepast
Exact Globe is aangepast voor de nieuwe certificaten en beveiligingsnormen. In dit document vindt u een stappenplan voor het aanvragen en importeren van de certificaten. 

Elektronisch Aangifte Programma (EAP)
Als u werkt met oudere productlijnen (zoals Exact voor Dos) of wanneer u werkt met Exact Financials dan maakt u gebruik van het EAP. Voor u geldt dat het niet meer mogelijk is om elektronische aangifte via het EAP te doen in combinatie met de nieuwe KPN-certificaten. Als u werkt met BAPI-certificaten moet u daarom voortaan Exact Online Aangifte gaan gebruiken. U gebruikt dit pakket alleen voor het versturen van uw belastingaangiften. Het gebruik van dit pakket is gratis.

Op de site www.exact.nl/aangifte kunt u zich aanmelden via de knop ‘Aanvragen Exact Online Aangifte’. In dit document vindt u een stappenplan voor dit proces.

Vragen?
Voor algemene vragen over de wijziging van de BAPI-certificaten, verwijzen wij u naar de website van de Belastingdienst. Heeft u vragen over uw Exact software? Neem dan contact met ons. Dat kunt u doen per e-mail: elektronischeaangifte@exact.nl of telefonisch via telefoonnummer 015 – 711 51 00 (optie 1). Als u klant bent van een Exact Software Center, dan kunt u voor uw vragen bij uw Exact Software Center terecht.

Picture credits

 

Labels:, , , , , ,

Laat een reactie achter

Categorieën