Het werken met een vervaldatum voor het verlofrecht

Geschreven door Remy Albers op . Geplaatst in Exact Synergy

Met ingang van 01-01-2012 is de nieuwe wetgeving voor vakantierechten van kracht. De aanleiding hiervoor is dat de huidige wetgeving niet aansluit bij de Europese richtlijnen. Vanaf 1 januari 2012 vervalt wettelijk vakantierecht 6 maanden na het kalenderjaar van opbouw en bovenwettelijk vakantierecht 5 jaar na het kalenderjaar van opbouw.

Voor langdurig zieke medewerkers veranderen de regels ook. In plaats van vakantierecht over de laatste 6 maanden van hun ziekte, vindt de opbouw van het verlofrecht nu continu plaats. Branches, cao’s en werkgevers kunnen afwijken van deze wettelijke wijziging ten gunste van de werknemer.

Hoe kan ik hiermee werken?
Om te gaan werken met een vervaldatum voor het verlofrecht dient u de stappen uit dit document te doorlopen. Deze stappen zijn gebaseerd op een verlof- en verzuimadministratie die reeds is ingericht. Voor meer informatie over het inrichten van een verlof- en verzuimadministratie kunt u het document De verlof- en verzuim-registratie in Exact Synergy Enterprise raadplegen.

 

 

Picture credits

Reacties (4)

 • Laurent

  |

  Ik wil een verlofrecht genereren waarin staat dat vanaf bijv 50 jaar 12 extra vakantieuren worden toegekend; vanaf 55 – 16uren en 60 – 48 uren.

  Helaas is er geen documentatie hierover; kan ik dit als een extra verlof verzoek inrichten en waar moet ik op letten ?

  Beantwoord

 • Annette Meijer

  |

  Beste Laurent,
  Via de volgende engelstalige documenten kun je meer informatie vinden over de inrichting van de verlofrecht in Exact Synergy:
  * ‘09.533.952 – Batch 360: New settings in Request type maintenance’
  * ‘09.533.921 – Batch 360: Absence entitlement can be defined based on ‘Service year’ and ‘Age’

  Beantwoord

 • Laurent

  |

  Dank Annette voor je antwoord, ik was helaas niet compleet met de vraagstelling ; het betreft Synergy.

  Beantwoord

 • Marcel Thijssen

  |

  Beste Laurent,
  De documenten die Annette noemt hebben betrekking op Exact Synergy. De werkwijze voor Exact Synergy Enterprise is echter vergelijkbaar zoals in de genoemnde documenten.

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën