Heeft u alle adressen al bij de hand?

Geplaatst op 7 december 2011 door in Exact Globe Next

Sinterklaas is ondertussen weer terug naar het zuiden. De tijd van de kerstkaarten staat alweer voor de deur. Wellicht wilt u ook uw zakelijke relaties een kerstkaart of relatiegeschenk sturen. Met Exact Globe kunt u eenvoudig de juiste adresgegevens vinden.

Om een adressenlijst te maken van uw debiteuren of crediteuren dan gaat u naar het menu [Financieel, Debiteuren, Etiketten] of naar [Financieel, Crediteuren, Etiketten]. In het scherm welke nu verschijnt, kunt u verschillende criteria invullen. Nadat u een keuze heeft gemaakt, klikt u op Tonen of Afdrukken. Door te kiezen voor Tonen heeft u de mogelijkheid om de gegevens aan te passen en eventueel te exporteren naar Microsoft Excel. Wanneer u kiest voor Tonen dan verschijnt het volgende scherm:

In dit scherm heeft u meerdere mogelijkheden. Aan de hand van de nummers lichten we deze toe.

1. Wanneer u met de rechtermuisknop in de bovenste regel klikt, dan heeft u de mogelijkeheid om een kolom te verwijderen of toe te voegen.

2. Door een kolom toe te voegen of te verwijderen, kunt u direct bepalen welke gegevens zichtbaar zijn. Let op: Wanneer u gebruik maakt van een vrij veld op de debiteur- of crediteurkaart om aan te geven of deze relatie een kerstkaart dient te ontvangen, dan is het ook mogelijk om die kolom hier te selecteren. Op deze manier kunt u snel filteren op de juiste adressen.

3. Door te kiezen voor de knop Exporteren kunt u de geselecteerde regel(s) exporteren naar Microsoft Excel.  Dit kan handig zijn wanneer u een specifieke selectie wilt maken.

4. Wanneer u selectie heeft gemaakt, dan kunt u kiezen voor Afdrukken. De etiketten zullen nu volgens de indeling van de etiket lay-out* worden afgedrukt.

*Indien u de inhoud van de etiketten wilt wijzigen, dan kunt u dit doen via de knop Instellingen en vervolgens kiest u voor Documentinstellingen. In de sectie Financieel vindt u de debiteurenetikken en de crediteurenetiketten. Klik op het vergrootglas en vervolges op Bewerken om eventuele wijzigingen door te voeren. Zie onderstaande afbeelding voor het documentinstellingen scherm.

Picture credits

Tags: , , ,