E-mailen van herinneringen

Geschreven door Sabine Janssen op . Geplaatst in Exact Financials

Vanaf release 7.03.06 is het mogelijk herinneringen te e-mailen vanuit Exact Financials Enterprise.  Om ermee te kunnen werken dient u een paar instellingen te definiëren. Deze instellingen kunt u vinden in de release note.

Exact biedt u veel flexibiliteit bij het opstellen van het profiel dat u wenst te gebruiken voor het aanmaningsproces van uw organisatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de eerste en tweede herinnering via de e-mail te versturen, maar de laatste herinnering toch per brief te versturen. Dit is in te stellen bij het onderhoud van het profiel, menupad [DHPD]. Tevens is het hier mogelijk om aan te geven dat na het versturen van bijvoorbeeld de laatste herinnering de openstaande posten automatisch te blokkeren.

Anders dan in voorgaande versies biedt Exact u de mogelijkheid om de verstuurde herinnering op te slaan in de database. De verstuurde herinneringen zijn terug te vinden onder de openstaande post als pdf bijlage en onder de debiteur zelf.
Picture credits

Labels:, ,

Reacties (2)

 • Rene

  |

  Hoe is dit te realiseren binnen Exact Globe? Het lijkt mij namelijk logisch als je na 1 of 2 herinneringen (per e-mail of post) geen extra papier meer krijgt, maar een correcte lijst (in excel?) welke naar een incassobureau gestuurd kan worden of iets dergelijks.

  Misschien kan iemand mij vertellen waar ik dit makkelijk kan instellen?

  Alvast bedankt.

  Beantwoord

 • Marcel

  |

  Beste Rene,

  Voor een lijst met openstaande posten in MS Excel kan bijvoorbeeld de saldilist worden gebruikt. Eventueel kan bij de debiteur(en) worden aangeven dat deze is/zijn overgedragen (veld ‘Scenario’ op het tabblad ‘Financieel’ van de debiteur). Bij het afdrukken van nieuwe herinneringen kan een selectie worden gemaakt op het scenario zodat deze debiteuren geen nieuwe herinneringen meer ontvangen.

  Op de controlelijst van de betalingsherinneringen kan onder andere gezien worden hoe vaak een debiteur een herinnering heeft gehad voor een post. Wanneer in dit overzicht bij lay-outcode 3 staat dan betekent dit dat er voor deze post reeds 2 herinneringen zijn verstuurd.

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën