U kunt niet alle informatie kwijt?

Geschreven door Larno van Loo op . Geplaatst in Exact Globe

In Exact Globe kunt u gebruik maken van vrije velden. Deze vrije velden kunt u gebruiken om informatie te plaatsen waarvoor de standaard velden niet toereikend zijn.

Zo kunt u bijvoorbeeld bij het onderhoud van de debiteuren een vrij veld toevoegen dat u gebruikt om in aan te geven dat deze debiteur een kerstkaart dient te ontvangen. Om het vrije veld beschikbaar te maken dient u dit eerst te activeren via [Systeem, Algemeen, Vrije velden]. Hier selecteert u de taal ‘Nederlands’ en de tabel ‘Relaties’. U ziet nu alle beschikbare vrije velden die voor de relaties mogelijk zijn. Er zijn verschillende typen vrije velden mogelijk. In dit voorbeeld gebruiken we een veld van het type ‘YesNo’. U selecteert de regel, en middels de knop ‘Openen’ kunt u het vrije veld een naam geven. Dit is de naam die die straks zichtbaar is in de software. We noemen dit veld ‘Kerstkaart?’.

De naam van het veld kan hier worden aangegeven

Bij het debiteurenonderhoud kunt u op het tabblad ‘Extra’ het vrije veld ‘Kerstkaart?’ terugvinden. Hier kunt u door het veld te markeren, aangeven dat deze debiteur een kerstkaart dient te ontvangen.

 Picture credits

Labels:, ,

Reacties (4)

 • Stephan ten Kate

  |

  Ik maak binnen Exact Synergy gebruik van vrije velden op contactpersoon niveau. Is het ook mogelijk deze vrije velden binnen Exact Globe op de contactpersoon kaart te zien en aan te passen?

  Beantwoord

 • Larno van Loo

  |

  Hallo Stephan,

  Dit is mogelijk wanneer je werkt met Central Master Data Management. Voor meer informatie hierover kun je Document: 23.533.079 – Product Update 249: Vrije velden synchroniseren met Central Master Data Management (CMDM) raadplegen via de Customer Portal.

  Gr. Larno

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën