Hoe kan een betaling verricht worden vanuit Exact Online?

Geschreven door Roy van Grunsven op . Geplaatst in Exact Online

Het elektronisch bankieren neemt u een groot deel van de werkzaamheden voor het betaalproces uit handen. Maar hoe werkt dit nu precies? In de volgende stappen doorlopen we het proces.

Betalingsconditie
Bij het invoeren van een verkoop- of een inkoopfactuur registreert u een betalingsconditie. Deze betalingsconditie bepaalt wanneer een factuur betaald dient te worden, welke betalingswijze en welke korting van toepassing zijn. U kunt betalingscondities aanmaken en wijzigen via het menupad [Algemeen, Administratie inrichting, Stamgegevens, Relaties, Betalingscondities] of via [Financieel, Menu, Stamgegevens, Betalingscondities].


InkoopboekingBetalingsconditie

Voordat u de betalingen selecteert, vraagt u eerst altijd een betaaladvieslijst op. Dit kunt u doen via [Financieel, Bank, Betalingen Selecteren] of via [Financieel, Bank, Betalingen , Betalingen Selecteren]. Met deze lijst maakt u namelijk een overzicht van de te betalen openstaande posten.

Verrichten
Vanuit de betaaladvieslijst kunt u betalingen direct selecteren en zelfs verrichten. Door het verrichten wordt een clieop of sepa bestand aangemaakt. Echter is het ook mogelijk om door te zoomen naar de betaling en willekeurige gegevens nog aan te passen.

De incassolijst maakt het mogelijk om de te incasseren posten te selecteren en vervolgens een bankbestand aan te maken. Het goedkeuren en realiseren van de geselecteerde regels is voor zowel de te incasseren als de te betalen posten. Deze posten kunt u opvragen via [Financieel, Bank, Alle opties, Betalen, Incasso] of via [Financieel, Bank, Betalen, Incasso]. In de betaaladvieslijst en in de incassolijst worden alle posten getoond, gebaseerd op de betalingsconditie. Standaard worden de posten getoond met de betalingsconditie ‘op krediet’ en ‘incasso’.


Betalingen Verrichten

Nadat het bestand is aangemaakt komt u in het scherm ‘Bankbestanden’ waar u kunt kiezen voor Downloaden om het bestand op uw computer op te slaan alvorens dit bestand geupload kan worden naar de bank. Als u een koppeling heeft aangelegd met de Rabobank worden de bestanden direct in uw bankomgeving aangeleverd, waarna u deze enkel hoeft goed te keuren.

 

Picture credits

Labels:, ,

Reacties (2)

 • Lex Warmerdam

  |

  Ik probeer een openstaande post gedeeltelijk te betalen.
  Hoe werkt dat ?

  Beantwoord

 • Tina Brands

  |

  Beste Lex,

  Om een post gedeeltelijk te betalen, ga je naar [Financieel, Bank, Betalingen selecteren].

  Als het goed is, staan hier alle betalingen (openstaande posten). Je kunt nu op de betalingsdatum van de betreffende openstaande post klikken en daar het ‘Bedrag’ aanpassen.

  Zodra je op ‘Bewaren’ klikt, zie je dat de betaling gesplitst is.
  Je kunt nu het gewenste bedrag betalen. De rest blijft open staan totdat dit bedrag ook betaald is.

  Ik hoop dat je er zo uit komt!

  Uiteraard kun je altijd telefonisch contact met onze supportafdeling opnemen via telefoonnummer 015-7115100.

  Groeten,
  Tina Brands
  Exact Online Support

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën