Tip: Direct de juiste administratie openen

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

Bij het opstarten van Exact Globe verschijnt een scherm waarin u de administratie kunt selecteren. Het is ook mogelijk om dit scherm over te slaan en meteen een bepaalde administratie te openen. Om dit te realiseren dient u een nieuwe snelkoppeling aan te maken.

Eerst klikt u met de rechter muisknop op uw bureaublad en kies vervolgens voor [Nieuw, Snelkoppeling]. Daarna dient u het bestand ‘E4shell.exe’ dat in de BIN map van uw Exact installatie staat, te selecteren. De snelkoppeling is nu aangemaakt. U klikt vervolgens met de rechter muisknop op de snelkoppeling en kies dan voor ‘Eigenschappen’. Op het tabblad ‘Snelkoppeling’ ziet u bij ‘Doel’ het pad naar e4shell.exe staan. Dit doel dient u aan te passen met enkele parameters om zo direct een bepaalde administratie te kunnen openen. De volgende parameters zijn beschikbaar:

-r Naam van de  SQL Server
-D Nummer van de administratie
-u Kunt u leeg laten, dit betekent Windows toegangscontrole
-~ Dient als afsluiting van de opstartparameters

De paramaters zijn hoofdletter afhankelijk. Wanneer u bijvoorbeeld administratie 001 die op de SQL Server ‘MijnSQLServer’ staat wilt openen vult u de volgende regel in bij ‘Doel’:

“C:\Program Files\Exact Software\BIN\e4shell.exe” -T0 -rMijnSQLServer -D001 -u -~

Wanneer u vervolgens Exact Globe opstart via de nieuwe snelkoppeling dan wordt meteen de betreffende administratie geopend.