Wilt u helpen bij het verbeteren van onze producten?

Geschreven door Mark ter Steege op . Geplaatst in Exact Globe, Exact Online, Exact Synergy, Overige

Om goed in kaart te brengen hoe u onze software ervaart en hoe we deze ervaring het beste bij uw behoeftes kunnen laten aansluiten, is een aantal jaren terug het User Experience team gestart. User Experience houdt zich bezig met klantervaringen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld:

 • Nieuwe releases
 • Nieuwe modules
 • Interface
 • Look & Feel

Door middel van verschillende onderzoeken wordt bepaald hoe we onze producten kunnen verbeteren en hoe we u kunnen helpen uw bedrijfsproces nog beter te laten verlopen. Hierbij kunt u denken aan het door u laten testen van nieuwe modules en het in kaart brengen van uw bedrijfsproces om te begrijpen hoe u werkt. Tijdens de tests wordt er onder andere gelet op:

 • Ziet en begrijpt u de logica, bijvoorbeeld van een nieuw menu?
 • Kunt u als klant uw weg vinden?
 • Wat speelt er bij u en hoe kan onze software hierop inspelen?
 • Wat kan er anders/beter?

Hoe werkt dit in de praktijk?
Voor een nieuwe propositie Urenregistratie en Facturatie in Exact Online is een team van User Experience onlangs bij een aantal klanten op bezoek geweest waaronder Diginext – in het kader van een usability test. Diginext maakt veel gebruik van consultants en software ontwikkelaars. Zij moeten de uren kunnen verantwoorden naar hun klanten. Het huidige software pakket dat zij gebruiken, voldoet niet meer aan de eisen en daarom zijn zij op zoek naar een andere oplossing. De oplossing die ze zoeken, integreert urenregistratie met facturatie. Logisch dus dat Diginext meedoet aan de pilot van Exact Online Urenregistratie en Facturatie.

Tijdens dit bezoek werden twee verschillende medewerkers gevraagd een aantal opdrachten uit te voeren in het product. Daarbij werd gekeken of de opdrachten eenvoudig volbracht konden worden en waar de gebruikers tegenaan liepen. Aan de hand van deze bevindingen kan de software worden verbeterd.

Na het onderzoek is uitvoerig gesproken over extra functionaliteit en over hoe het product voor Diginext in de praktijk zou moeten werken. Ook deze gesprekken dragen bij aan de ontwikkeling van onze software.

Actief meedenken
Mede door deze onderzoeken worden onze producten voortdurend verbeterd. Wilt u meedenken en meewerken aan dit proces? Mail dan uw gegevens naar ux@exact.com. Hierin kunt u aangeven met welk pakket u werkt en waarmee u zou willen helpen. User Experience onderzoekt en ontwerpt verschillende pakketten en modules van Exact. Afhankelijk van de geschiktheid van uw aanmelding en de lopende projecten/tests wordt er contact met u opgenomen.

Uiteraard kunt u uw suggesties altijd op dit blog of aan onze (support) medewerkers kwijt.

 

Picture credits

Labels:,

Reacties (8)

 • Saskia Salomons

  |

  Enig idee wanneer de urenregistratie op de markt komt?

  Beantwoord

 • Mark ter Steege

  |

  De release van Urenregistratie & Facturatie staat gepland voor november 2011.

  Beantwoord

 • Miranda Hopstaken

  |

  Is het eventueel mogelijk enkel de urenregistratie te gebruiken en niet in combinatie met facturatie? Voor één van onze cliënten zijn we op zoek naar urenregistratie om zo meer inzicht te krijgen in vrije dagen, vakantie uren en prosuctiviteit. Echter facturatie vindt apart plaats.

  Beantwoord

 • Larno van Loo

  |

  Hallo Miranda,

  Het is mogelijk om alleen de uren te registreren, echter wanneer je kiest voor de Urenregistratie & Facturatie oplossing, dan zit daar ook het financiële gedeelte bij.

  Beantwoord

 • Rob Haarsma

  |

  Waarom staat werkstroom standaard op lijst en niet op samenvatting? Een keuze dat je je eigen voorkeur kan instellen zou ook voldoen!

  Beantwoord

 • Larno van Loo

  |

  Beste Rob,

  Bedankt voor je reactie. Ik heb een Solution feedback verzoek voor dit punt ingediend.

  Beantwoord

 • Rob Haarsma

  |

  Larno, ben per 1-1 over op Enterprise. Voor sales is het belangrijk/handig om te zien waar je klanten zitten; via menu, klanten zijn er mooie overzichten beschikbaar; vooral de kaart is handig omdat je gelijk kunt zien waar je relaties zitten. Bij maken van afspraken handig om gelijk te checken welke klanten in de regio zitten en dus bezocht kunnen/moeten worden; echter selectie relatiebeheerder is niet mogelijk. Ik zie dus nu op postcode of provincie alle klanten, maar ik wil graag alleen mijn klanten zien!

  Beantwoord

 • Larno van Loo

  |

  Hallo Rob,

  Bedankt voor je feedback. Ik begrijp je punt. Hiervoor zal ik een Solution feedback verzoek indienen.

  Om te kijken welke klanten van jou in dezelfde plaats /regio zitten kun je wellicht ook gebruik maken van het klantenoverzicht: Het veld relatiebeheerder kun je wel toevoegen via Klanten\Overzichten\Zoeken. Wanneer je daar gebruik maakt van de kolom Plaats / postcode kun je wel sorteren op deze kolom

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën