Tips voor factuur lay-outs

Geschreven door Mark ter Steege op . Geplaatst in Exact Online

In de blogpost Starten met factuur lay-outs heb ik u gewezen op de mogelijkheid om eenvoudig velden uit te lijnen. Naast het uitlijnen staan er nog meer knoppen die erg handig kunnen zijn. In deze blogpost zal ik deze knoppen verder uitleggen om het aanmaken/veranderen van een factuur lay-out eenvoudiger te maken.

Microsoft Word knoppen
Voor de meeste gebruikers die met Microsoft Word werken of hebben gewerkt zijn sommige knoppen direct herkenbaar. Met deze knoppen kunt u uw lettertype, teksttype, kleur, omranding en tekst uitlijning bepalen. Deze knoppen zijn beschikbaar wanneer u één of meerdere velden heeft geselecteerd.

Uitlijn knoppen
Vaak is het lastig om velden handmatig goed uit te lijnen. Daarom worden de uitlijn knoppen beschikbaar als u meerdere velden tegelijk selecteert. Met een druk op de knop kunt u de geselecteerde velden uitlijnen, zoals u dat wilt; links, rechts, boven en onder.

Maken: Breedte en Maken: Hoogte
Daarnaast ziet u de knoppen “Maken: Breedte” en “Maken: Hoogte”. Hiermee kunt u de velden dezelfde breedte en hoogte geven.

Ongedaan maken en Redo
Indien u iets verandert in uw lay-out wat u eigenlijk niet had gewild, dan kunt u altijd gebruik maken van de knop “Ongedaan maken”. Met de knop Redo kunt u het ongedaan maken terugdraaien.

Verwijderen: Selectie
Zoals de naam van de knop al zegt; met deze knop kunt u het door u geselecteerde blok of veld verwijderen uit de lay-out. Naast deze knop, kunt u ook op de “Delete” knop op uw toetsenbord drukken.
Let op: de knop “Verwijderen” bovenin de lay-out zal de hele lay-out verwijderen. Deze actie is onomkeerbaar.

Volg raster
Met de knop “Volg raster” kunt u sneller met uw pijltjes toetsen de velden en blokken verplaatsen. U kunt dit zien als een soort “Tab” toets van uw toetsenbord.

Door het gebruik van deze knoppen, wordt het inrichten en onderhouden van uw lay-out hopelijk weer een stukje eenvoudiger. In volgende blogs zal ik u meer tips en trucs over de factuurlay-out geven.

Picture credits

Labels:,

Reacties (8)

• martin

|

Beste Mark,

Hoe selecteer je regels om te kunnen uitlijnen en wanneer worden deze knoppen zichtbaar?

Groet,
    Martin

Beantwoord

• Anne Overdevest

|

Goedemorgen Martin,

De uitlijnknoppen worden zichtbaar als:
    – De kopregel (in het rood) aangeklikt wordt, deze is dan omrand met een stippellijn
    – Een veld in de artikelregel (zoals omschrijving of artikelcode) wordt geselecteerd
    – Er met de rechtermuisknop een vak wordt ‘getekend’ waardoor meerdere velden in de artikelregel geselecteerd worden.

Mocht dit niet duidelijk zijn of mocht u nog andere vragen hebben, dan horen we graag van u!

Met vriendelijke groet,

Anne Overdevest

Beantwoord

• Willem Massier

|

Wij willen per 1 januari aanstaande overstappen naar Exact Online, maar lopen toch wel tegen een aantal zaken aan, die we maar moeilijk kunnen begrijpen.
    Zo hebben we de lay-out van de verkoopfactuur onder handen genomen en dat is bijna allemaal prima gegaan op één ding na: zowel via onze versies als de oorspronkelijk in het systeem staande versie lukt het niet om de adresgegevens van de klanten op de facturen te krijgen.
    Die adresgegevens staan wel op de klantkaart.
    Een vraag daarover op onze Help-Satrtpagina was ongeveer 10 minuten na het plaatsen zomaar verdwenen, terwijl hij eerst toch echt in het lijstje stond.
    Wat is er aan de hand?

Beantwoord

• Anne Overdevest

|

Goedemorgen meneer Massier,

Uw vragen waren (waarschijnlijk per ongeluk) ingediend als een Vraag aan Verkoopafdeling. U kunt een vraag aan de Support afdeling indienen door te klikken op Help startpagina – Stel een vraag.

Ik heb uw vragen overgenomen en bekeken. Ik zou graag uw factuur lay-out eens willen bekijken om te kijken of de juiste velden erop staan. Ik stuur u nog een bericht hierover.

Met vriendelijke groet,

Anne Overdevest

Beantwoord

• Brenda

|

Hallo Support,

Op de training heb ik gezien dat je de lay-out in het beeldscherm kunt vergroten, zodat het makkelijker wordt om uit te lijnen of andere dingen te veranderen. Hoe doe ik dat?

Beantwoord

• Anne Overdevest

|

Goedemorgen Brenda,

Deze functionaliteit zit niet in Exact Online zelf. Wel is het mogelijk om het browser zelf in te zoomen. Waar de knop daarvoor zit is afhankelijk van welke browser+ versie u gebruikt. U kunt ook klikken op CTRL en + op het toetsenbord.

Mocht u nog vragen hebben dan horen we graag van u!

Met vriendelijke groet,

Anne Overdevest

Beantwoord

• Eenvoudig uw eigen gegevens op de factuur lay-out | Exact Support Blog

|

[…] de blogposts starten met factuur lay-outs, tips voor factuur lay-outs en veel gestelde vragen over factuur lay-outs  heeft u al veel kunnen lezen over factuur lay-outs. […]

Beantwoord

• Veel gestelde vragen over factuur lay-outs | Exact Support Blog

|

[…] de blogposts Starten met factuur lay-outs en Tips voor factuur lay-outs zijn al veel onderwerpen aan de orde geweest. In deze blogpost een paar veelgestelde vragen om u […]