Starten met factuur lay-outs

Geplaatst op 6 juni 2011 door in Exact Online

Met de verkoopmodule van Exact Online kunt u eenvoudig facturen invoeren en versturen naar uw klanten. Deze facturen zijn een visitekaartje van uw bedrijf. Daarom wilt u dat de factuur er goed verzorgd uitziet en aan uw huisstijl voldoet. Hiervoor is het van belang dat u de factuur lay-out goed inricht. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een aantal template lay-outs aangemaakt. Als u kiest voor een van deze templates, hoeft u niet vanaf nul te beginnen met uw lay-out. U kunt de template aanpassen naar uw wensen en huisstijl.

Aan de hand van supportvragen die gesteld zijn door klanten, zoals u, zal ik een aantal tips geven om eenvoudiger te werken met lay-outs.

Selecteer een template
Om te beginnen selecteert u eerst een template uit de lijst met template lay-outs. Dit kunt u doen via [Administratienaam, Stamgegevens, Lay-outs, Onderhoud]. In dit overzicht selecteert u het type lay-out en klikt u op Nieuw. Vervolgens kiest u voor de optie Begin vanuit een Exact Online template. Hierdoor krijgt u de lijst met templates te zien. Op het tabblad Galerij ziet u een klein voorbeeld van elke template. Door op het voorbeeld te klikken wordt de template vergroot weergegeven. Nadat u de meest geschikte lay-out hebt gevonden klikt u op Gebruik deze template. Hierdoor komt u in het onderhoud van de lay-out terecht.

Logo
Een eerste stap om de lay-out aan te passen naar uw huisstijl, is het toevoegen van uw logo. Hiervoor verwijdert u eerst het logo van Exact. Dit doet u door te klikken op het logo van Exact. Vervolgens klikt u op Delete of op het kruis dat ontstaat bovenin uw scherm. Daarna klikt u op Toevoegen. In het menu dat verschijnt kiest u voor Afbeelding. U kunt nu een afbeeldingbestand kiezen welke op uw computer staat. De voorkeur gaat uit naar een .GIF of .JPG bestand.

Blokken en Velden toevoegen
Ook kunt u via Toevoegen een Blok toevoegen aan uw lay-out. Aan dit blok kunt u weer specifieke velden toevoegen, die de gewenste informatie uit uw Exact Online administratie halen. Doordat u bij Toevoegen kiest voor Blok, wordt er een nieuw scherm geopend: Toevoegen Velden. Hier kunt u het onderwerp kiezen van het blok dat u toevoegt.

Afhankelijk van de gekozen onderwerpen kunt u velden toevoegen. In het voorbeeld is gekozen voor het Blok “Factuur” en het Sub: Blok “Koptekst”. Hierdoor kunt u velden als Factuurdatum en Omschrijving in dit blok plaatsen. Als u kiest voor het Blok Factuur voor en Sub: Blok Relatie, dan kunt u bijvoorbeeld het factuuradres toevoegen.

Naast het toevoegen van nieuwe blokken aan uw lay-out, kunt u ook velden toevoegen aan bestaande blokken. Dit kunt u doen door het blok op uw lay-out te selecteren. Hierdoor ontstaat een dikke stippellijn om het geselecteerde blok. Ook krijgt u de knop Velden te zien linksboven in uw scherm. Door hier op te klikken, krijgt u een lijst met beschikbare velden die u kunt toevoegen. Door het gewenste veld te selecteren en op Toevoegen te klikken, wordt het veld geplaatst in het geselecteerde blok. Doormiddel van uw muis of de pijltjestoetsen op uw toetsenbord kunt u het veld naar de gewenste plek verplaatsen. Zorg er hierbij voor dat het veld nooit buiten het blok valt. Hierdoor ziet u het veld namelijk niet op uw lay-out. Als u op Afdrukvoorbeeld klikt of de factuur echt afdrukt, komt dit veld wel tevoorschijn op uw factuur. Dit kan voor de nodige verwarring zorgen.

Tekstvelden aanpassen
In de factuur lay-out wordt gewerkt met groene en blauwe velden. De groene velden zijn statische velden. De inhoud van deze velden komt precies zo op uw factuur, als dat ze op uw lay-out staan. De inhoud van de blauwe velden wordt uit de Exact Online administratie (database) gehaald. Hebt u bij uw klant bijvoorbeeld geen adres ingevuld op de relatiekaart? Dan wordt dit op de factuur niet getoond op de plaats waar het blauwe veld Adresregel 1 staat in de factuur lay-out. De blauwe velden zijn ook niet aan te passen op de lay-out. U kunt ze alleen toevoegen of verwijderen. De groene velden kunt u wel aanpassen. Dit kunt u doen door het veld te selecteren dat u wilt wijzigen. Vervolgens ontstaat bovenin uw scherm de knop Bewerken. Als u hierop klikt, kunt u het tekstvak aanpassen.

Tips
Om het werken met lay-outs eenvoudiger te maken, zal ik u nog een aantal tips geven:

 • Bovenin uw scherm ziet u een aantal knoppen staan. Met deze knoppen kunt u bijvoorbeeld uw lay-out Bewaren als. Door op deze knop te klikken kunt u de lay-out een andere naam bewaren. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld naar hartelust testen in een lay-out die precies hetzelfde is als het origineel.  
 • Naast het Bewaren als, kunt u de lay-out ook exporteren. U slaat de lay-out op uw computer op en kunt deze in elke andere administratie importeren. Indien u in meerdere administraties (min of meer) dezelfde lay-out wilt gebruiken is dit erg handig. Ook wanneer u voor uw klanten lay-outs maakt, is dit een uitstekende tool.
 • De knop Afdrukvoorbeeld kunt u gebruiken om tussentijds te bekijken hoe uw factuur eruit komt te zien. Hiervoor is het wel van belang dat er al een (proef)factuur aanwezig is in uw administratie om mee te testen.
 • Naast de knoppen bovenin uw scherm, ziet u een aantal knoppen staan om bijvoorbeeld het lettertype aan te passen en eenvoudig uit te lijnen. U kunt bijvoorbeeld meerdere velden selecteren en deze uitlijnen met één druk op de knop.

Meer informatie
Hopelijk heb ik u op weg geholpen met het maken van lay-outs. Wilt u meer weten over lay-outs? Houdt dan het blog in de gaten of raadpleeg het helpdocument “Hoe bewerk ik mijn factuur lay-out?” in Exact Online.

Picture credits

Tags: , ,

49 reacties naar “Starten met factuur lay-outs”

 1. John Tapperwijn

  08. jun, 2011

  Zou het niet prachtig zijn wanneer we de digitale vorm van briefpapier op de achtergrond kunnen invoeren.

  Vraag mij niet waarom maar niet alle blokken kunnen nu op de voorgrond geplaatst worden.

 2. Mark ter Steege

  09. jun, 2011

  Ik heb voor u een suggestie ingediend bij productontwikkeling om briefpapier eenvoudig toe te voegen, als achtergrond, aan een lay-out.

  Er is momenteel wel een work-around beschikbaar. U kunt dit doen door met een lege lay-out te beginnen. Vervolgens voegt u een afbeelding toe van het briefpapier. Daarna kunt u de blokken en velden over de afbeelding plaatsen. Hierdoor is het briefpapier de achtergrond van de lay-out.

  Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

 3. John Tapperwijn

  10. jun, 2011

  Beste Mark,

  Als alles goed is gegaan is de suggestie al een half jaar oud daarna nooit meer iets vernomen. Jammer want zo moeilijk kan het niet zijn (een paar bugs verwijderen???)

  De work-around is bekend zo doe ik het nu ook.

 4. Larno van Loo

  15. jun, 2011

  Beste John,

  Het verwerkingsproces van een suggestie hangt af van verschillende aspecten. Deze staan in deze blogpost beschreven:http://blogs.exact.com/support/2011/01/het-solution-feedback-proces/

 5. Danielle

  23. aug, 2011

  Wij hebben bovenstaande work-around geprobeerd maar alleen de gegevens van het adresblok zijn zichtbaar; de overige blokken verdwijnen achter de afbeelding (briefpapier).

  Hoe krijgen we alle blokken en velden over de afbeelding heen geplaatst of m.a.w. op de voorgrond geplaatst?

 6. Mark

  23. aug, 2011

  Beste Daniëlle,

  Nadat de afbeelding is toegevoegd en vervolgens de blokken en velden, lijkt het er inderdaad op dat deze velden naar de achtergrond verdwijnen. Via Afdrukvoorbeeld kunt u echter zien dat dit niet het geval is. De blokken en velden worden over de afbeelding getoond.

  Na het toevoegen van de velden en blokken is het mogelijk de afbeelding tijdelijk naar de zijkant te schuiven. U kunt vervolgens de velden en blokken naar uw wens aanpassen. Nadat u dit hebt gedaan schuift u de afbeelding weer naar de juiste plaats. Als u vervolgens op Afdrukvoorbeeld klikt, kunt u zien dat de afbeelding toch als achtergrond van de factuur wordt gebruikt.

 7. Marieke

  09. nov, 2011

  Bij het afdrukken van de factuur krijgen we ons logo niet scherp. Ik heb al van alles geprobeerd: JPG, GIF, Bitmap… nog tips?

 8. Roy van Grunsven

  10. nov, 2011

  Wat u zou kunnen proberen is om het logo in paint te bewerken zodat deze het juiste formaat heeft en die vervolgens in de lay-out plaatsen.

 9. Larno

  11. nov, 2011

  Het wordt aangeraden om JPG of GIF te gebruiken.

 10. R.C. van der Laan

  19. nov, 2011

  Dit ziet er goed uit in exact online
  Ben benieuwd wanneer dit in exact globe wordt geïmplementeerd.
  .

 11. frederik

  14. dec, 2011

  Ben net gestart met het verkoopspakket van exactonline, ik krijg echter mijn bankrekening niet op de verkoopsfacturen. Heb in de lay-out al vanalles uitgeprobeerd. Iemand enig idee?
  Alvast bedankt.

 12. Sander Brinkman

  14. dec, 2011

  Wanneer er een standaard lay-out template gebruikt wordt, dan zal het database veld bankrekeningnummer hier al in vermeld staan. Het bankrekeningnummer dat wordt gebruikt zal uit het bank dagboek gehaald worden, dat gedefinieerd is als “Hoofd”. Dit kan in het onderhoud van het bankdagboek worden aangevinkt. Via tab algemeen > administratie inrichting > stamgegevens. Kolom financieel > dagboeken. Klik nu op het bank dagboek, waarvan het rekeningnummer getoond moet worden in de lay-out en zorg dat je hier “hoofd” aanvinkt en vul tevens het rekeningnummer in, in het veld “nummer”. Sla deze wijzigen op en het rekeningnummer zal worden getoond in de lay-out.

 13. Arvid

  14. feb, 2012

  Het zou nog mooier zijn als er een PDF asl briefpapier op de achtergrond toe te voegen is. Zo blijven de facturen lekker klein, en blijven ze er straks uitzien. Dit in tegenstelling tot de jpgs en de gifjes die altijd gaan kartelen en compressie lelijkheidjes vertonen.

 14. Ruben

  13. mrt, 2012

  Beste Mark/Daniëlle,

  Ik heb momenteel hetzelfde probleem dat Daniëlle omschrijft. Als ik tijdens het bewerken van de lay-out een proefafdruk uitdraai staat het aantal artikelen, de prijzen en de totalen er wél op. Maak ik vervolgens een factuur onder het kopje “facturen”, voer wat willekeurige artikelen in en draai een proef uit. Op deze proeffactuur worden alleen het adres, debiteurenummer, factuurnummer en factuurdatum getoond. Het middelste gedeelte met artikelen en prijzen is weg. De onderste kolom met hoeveelheid btw en eindtotaal is wél weer zichtbaar. Iemand een oplossing ?

 15. Sander Brinkman

  13. mrt, 2012

  Wilt u controleren welke factuurlayout u kiest, voordat u kiest voor de knop afdrukken van de fatuur. U vindt dit onder het kopje afdruk layouts, verkoopfactuur. klik hier op het vergrootglas om de juiste lay-out te koppelen aan de factuur. Als dit antwoord u niet helpt, is het raadzaam om contact met de support afdeling op te nemen U kunt hen bereiken op telefoonnummer 015 7501200

 16. Mathieu van Strien

  25. apr, 2012

  ik wil graag de facturen landscape printen, hoe doe ik dat in de lay out

 17. Sander

  26. apr, 2012

  De lay-out is gebouwd op de zogenaamde portrait inrichting en wordt gegenereerd als PDF bestand. Het is niet mogelijk om de factuur in landscape te printen, ondanks dat u dat instelt in uw printer instellingen. Het komt doordat de factuur in pdf wordt gegeneerd, dit pdf bestand kan niet als landscape worden afgedrukt

 18. Heidi van der Heijdt

  21. aug, 2012

  Ik kom een probleem tegen wat reeds op 8 juni 2011 bij jullie gemeld is: ik wil graag ons briefpapier op de achtergrond van de factuur hebben. Tekstblokken komen dan op de voorgrond, maar een kader verdwijnt achter de afbeelding (briefpapier).
  Is hier inmiddels (ruim een jaar later) een oplossing voor??

 19. Anne Overdevest

  22. aug, 2012

  Goedemorgen mevrouw van der Heijdt,

  Ik zal vandaag telefonisch contact met u opnemen over uw vraag.

  Met vriendelijke groet,

  Anne Overdevest

 20. Jack Jacobs

  18. okt, 2012

  Beste Anne,

  In plaats van een antwoord te geven als ‘ik zal telefonisch contact met u opnemen’, zou het handiger zijn als we allemaal konden profiteren van die fantastische oplossing…
  Het is ongelooflijk dat een zichzelf respecterend professioneel boekhoudpakket zo triest omgaat met een core-onderdeel als een fatsoenlijke factuur uit kunnen draaien.
  Dit is geen feature-request, maar had er van het begin af aan al in moeten zitten. Exact, los dit op. Iedereen wil digitaal factureren en moet dus met bedrijfslogo’s e.d. in PDF werken, anders worden de facturen niet eens geaccepteerd. Maak nu eens een fatsoenlijke, overzichtelijke WYSIWYG-editor waar je met drag en drop een nette lay-out kunt genereren. Als jullie het zelf niet kunnen, besteedt dit dan uit.

 21. Anne Overdevest

  22. okt, 2012

  Goedemiddag meneer Jacobs,

  Ik heb zojuist gesproken en uw vraag/opmerking ging over Exact Globe. Zoals besproken nemen mijn collega’s van Globe nog contact met u op.

  Met vriendelijke groet,

  Anne Overdevest

 22. Angeline

  14. dec, 2012

  Ik zou eigenlijk wel graag een bijlage of vervolgblad bij mijn factuur willen waarop ik apart een specificatie kan aangeven. Zoals bij een telefoonrekening. Hoofdblad is wat er betaald moet worden en het vervolgblad geeft de specificatie. Is daar een mogelijkheid voor in Exact Online?

 23. Anne Overdevest

  17. dec, 2012

  Goedemorgen Angeline,

  Op dit moment zijn factuurspecificaties alleen mogelijk voor facturen gegeneerd uit Uren & Facturen.

  Ik zal dit namens u registreren als suggestie en u daarover nog berichten.

  Met vriendelijke groet,

  Anne Overdevest

 24. L. Wilson

  14. jan, 2013

  Het lijkt niet mogelijk te zijn om de layout die gebruikt werd in Exact Globe te importeren in Exact Online. Ik mis nu allemaal onderdelen op de nieuwe layout die ik in Globe wel had. Is hier een oplossing voor?

 25. Anne Overdevest

  14. jan, 2013

  Goedemiddag meneer/mevrouw Wilson,

  Lay-outs kunnen in Exact Online geimporteerd worden in XML formaat. Helaas komt de XML definitie van een export van een lay-out uit Globe niet overeen met die van Online. Import zal dus niet lukken.
  U kunt de lay-out zo goed als het zelfde aanmaken in Globe als in Online. U kunt contact opnemen met Exact Online Support via +31 15 711 51 00 om te bespreken welke velden u mist. Eventueel kunnen we hiervoor dan een suggestie aan de ontwikkelafdeling voor aanmaken.
  U kunt er ook voor kiezen om de lay-out door ons te laten maken, dan zijn er echter wel kosten aan verbonden.

  Bij verdere vragen horen we graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Anne Overdevest

 26. Arvid van den Bosch

  06. feb, 2013

  Zojuist weer een poging ondernomen om een fatsoenlijk uitziende factuur te maken. Helaas heeft de editor zo’n draak van een interface, dat dit zo goed als onmogelijk is. Dit probleem speelt nu al zo ontzettend lang; het is echt tijd voor een goeie oplossing.

  Kan er op zijn minst gekeken worden naar de mogelijkheid om een PDF als achtergrond te gebruiken, zodat er met deze editor met een paar simpele textblokjes toch iets fatsoenlijks in elkaar kan worden gedraaid?

  Een strakke factuur is een onderdeel van de uitstraling van een bedrijf, en op dit moment bouw ik de facturen na in indesign en gebruik ik de facturen in exact puur administratief. Dat kost me een hoop onnodige tijd!

  Vast bedankt voor uw reactie.

 27. Anne Overdevest

  08. feb, 2013

  Goedemiddag meneer van den Bosch,

  Ik heb u telefonisch gesproken over de kwestie en ik ga uw vraag verder in behandeling nemen.

  Daarnaast heb ik een suggestie namens u ingediend om een PDF als achtergrond te kunnen gebruiken. Hier is op dit moment namelijk (nog) geen standaard functionaliteit voor.

  Met vriendelijke groet,

  Anne Overdevest

 28. rian van stiphout

  04. jun, 2013

  Ik wil graag een aantal factuur layouts verwijderen, maar kan dit niet omdat ik de melding “process jobs (14) krijg.
  Wat te doen?

 29. Anne Overdevest

  04. jun, 2013

  Goedemiddag mevrouw van Stiphout,

  Die melding kan naar voren komen als de lay-out al gebruikt is bij het definitief afdrukken van een factuur. Op de achtergrond staat deze lay-out dan gekoppeld en deze kan daardoor niet meer verwijderd worden. Als dit bij u niet het geval is dan kunt u nog contact opnemen met Support om uw vraag verder te bekijken. Wij zijn te bereiken op 0157115100.

  Met vriendelijke groet,

  Anne Overdevest

 30. Janine

  29. aug, 2013

  Bedankt Anne, het probleem is opgelost!

 31. Frits Philips

  20. nov, 2013

  De lay-out editor werkt bedroevend. Als ik een plaatje wil invoeren van 21 cm breed (logo + naw) moet ik hem zodanig verkleinen dat hij onleesbaar wordt. Terwijl hij toch op maat is gemaakt.

  Het is jammer dat dit pakket, dat toch wel wat kost, geen fatsoenlijke editor heeft.

  Zo te zien is dit probleem al eerder aangekaart. Wanneer komt er een lay-out editor die doet wat hij moet doen? En hoe los ik dit in de tussentijd op?

 32. Anne Overdevest

  22. nov, 2013

  Goedemorgen meneer Philips,

  Vervelend om te horen dat u niet goed uit de voeten kunt met de editor. Op dit moment heb ik helaas nog niet gehoord of er een andere optie voor komt dus daar kan ik u niet verder over informeren. U kunt dit wel melden bij support zodat we een suggestie voor u kunnen aanmaken.

  Verder wil ik u aanraden om de vraag over uw logo in te dienen als webvraag, graag met in de bijlage de afbeelding. Dan kunnen we daarmee testen en een goed antwoord geven. U kunt een vraag indienen via het vinkje in de grijze balk, Mijn werkstroom, Nieuw, Vraag aan Exact Customer Support.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,

  Anne Overdevest

 33. Martin

  01. dec, 2013

  Leuk en interessant artikel met handige tips, bedankt!
  Dit heeft mij zeker op weg geholpen!

 34. M. van den Biggelaar

  14. jan, 2014

  Ik lees dat vele gebruikers van exact problemen ondervinden met het maken van een professionele factuur layout. Ook wij willen overstappen op digitaal factureren, en kunnen niet de gewenste layout maken. Is het inmiddels al mogelijk om een pdf te gebruiken?

 35. Bas

  16. jan, 2014

  8 juni 2011 eerst reactie mbt de problemen met factuur layout, 14 januari 2014 laatste reactie en dus nog steeds niet opgelost, lekker flexibel daar bij EXACT.
  Lijkt me intussen toch wel duidelijk dat dit een echt probleem is.

 36. Koen Luising

  06. feb, 2014

  Wat mij ideaal lijkt is dat ik een layout aan kan maken voor facturen, en dat hier naar behoefte een versie van geprint kan worden (zonder logo’s / NAW van ons) op briefpapier (mooier dan een logo printen) of als PDF geprint kan worden met als toevoeging een PDF van het gebruikte briefpapier. Dan houd je altijd scherpe facturen in plaats van afbeeldingen, en je hoeft geen aparte factuurlayout te kiezen al naar gelang je wil mailen of printen. Exact: Verras me!

 37. Anne Overdevest

  10. feb, 2014

  Goedendag,

  Bedankt voor uw feedback! Ik heb namens u suggestie 46.850.527 aangemaakt.

  Hier leest u meer over het suggestie proces:
  http://blogs.exact.com/nl/support/2011/01/het-solution-feedback-proces/

  Met vriendelijke groet,

  Anne Overdevest

 38. Anne Hulshoff

  26. mrt, 2014

  Hoe kan ik de balk omhoog verplaatsen zodat ik meer factuurgegevens op de eerste pagina kwijt kan?

 39. Anne Overdevest

  26. mrt, 2014

  Dag Anne,

  Ik help je graag verder met je vraag maar mij is niet helemaal duidelijk wat je bedoelt. Wat je het best kunt doen is je vraag indienen via Exact Online. Klik daarvoor op het vraagteken en op Neem contact op. Kies dan voor Stel een vraag.

  Hier kun je je vraag stellen en eventueel een printscreen toevoegen om deze te verduidelijken. Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet.

  Anne Overdevest

 40. Anca

  28. mrt, 2014

  Een klant van mij doet facturatie met exact online; hij heeft best veel tekst (variabel) die je dus niet in een artikel kan gieten.
  Ik kan een “vrije tekst” typen maar dan komt een NUL (0) te staan bij de prijs, wat erg slordig is.
  Heeft iemand een idee hoe je alleen (variabele) tekst kan printen op een factuur?
  In een oude versie van exact globe was dat wel mogelijk (dat heeft mijn klant daarvoor gebruikt).
  Ik ken overigens ook een bedrijf die de facturatie niet doet in exact online omdat je niet zomaar kan typen op een artikel regel.
  Meer flexibiliteit is wat dat betreft zeker gewenst.

 41. Tina Brands

  28. mrt, 2014

  Beste Anca,

  In Exact Online is het inderdaad helaas niet mogelijk om, net zoals in Exact Globe, een vrije tekstregel toe te voegen aan de verkoopfactuur.

  Je kunt de betreffende tekst invoeren in het ‘Notitie’ veld in de artikelregel van de verkoopfactuur. Dit notitieveld kun je in de lay-out zo plaatsen dat deze tekst ónder de artikelregel komt te staan. Zo kan er toch een vrije tekst op een aparte regel geplaatst worden, zonder dat er een prijs in deze regel wordt weergegeven.

  Als je niet precies weet hoe je dit toe kunt passen, raad ik je aan eventjes telefonisch contact op te nemen met onze support afdeling via telefoonnummer 015-7115100.

  Veel succes!

  Vriendelijke groet,
  Tina Brands

 42. Francisca den Otter

  10. apr, 2014

  Is er wellicht een soort databank waar templates instaan? Die paar die bijgeleverd zijn wordt ik nou niet echt blij van. Ik heb nl een mooie lay-out voor mijn uren gemaakt, maar nu wil de directie dit ineens veranderen, niet meer dat de factuur 3 pagina’s wordt maar slechts een voorblad met de totalen per medewerker voor die maand. Op de specificatie is dan te zien wat die medewerker gedaan heeft. Ik weet alleen niet waar te beginnen…

 43. Luc van der Weerden

  18. apr, 2014

  Beste Fransica,

  Er zijn een aantal standaard templates beschikbaar als u een nieuwe lay-out aanmaakt, vervelend dat deze opzet niet aansluit bij uw werkzaamheden.

  Het is mogelijk om de uren van tevoren al te laten consolideren (zodat deze geordend op de lay-out komen).

  Het is helaas niet mogelijk om deze enkel op medewerker te ordenen. Het systeem kent hier twee methoden in:

  Artikel + Medewerker
  Alle regels met hetzelfde artikel en dezelfde medewerker worden gecombineerd.

  Artikel + Medewerker + Project
  Alle regels in welke deze drie hetzelfde zijn worden gecombineerd.

  Om een lay-out te realiseren die zo goed mogelijk voldoet aan uw verwachtingen kunt u het helpdocument ‘De lay-out editor gebruiken’ doornemen, hier vindt u alle basisinformatie over het werken met de lay-out.

  Het is ook mogelijk om een lay-out te laten maken door een van de Exact Consultants, een vrijblijvende aanvraag voor contact kunt u indienen via Gebruikersnaam > Mijn Exact Online > Mijn Exact Communicatie > Nieuw > Consultaanvraag.

  Mocht u naar aanleiding van dit antwoord nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met onze support afdeling via telefoonnummer 015-7115100.

  Veel succes!

  Vriendelijke groet,

  Luc van der Weerden.

 44. Joyce

  22. aug, 2014

  Ligt het aan mij of staan er nergens templates voor standaard facturen? Ik zie alleen maar templates voor herinneringen.

 45. Tina Brands

  25. aug, 2014

  Hoi Joyce,

  Door te gaan naar [Administratienaam, Stamgegevens, Lay-outs. Onderhoud, Nieuw] kun je kiezen voor ‘Begin vanuit een Exact Online template’.

  Er verschijnt nu een overzicht met alle soorten templates.
  Het kan zijn dat de templates voor de verkoopfacturen op een volgende pagina staan. Je kunt onderaan op het pijltje naar rechts klikken om een pagina verder te gaan.
  (Doordat er alleen een ‘1’ in beeld staat, lijkt het wellicht dat er maar 1 pagina aanwezig is. Echter als je op het pijltje naar rechts klikt verschijnt er een ‘2’ voor de 2e pagina, etc. ).

  Ik hoop dat je zo de juiste templates kunt vinden!
  Veel succes!

  Vriendelijke groet,

  Tina Brands
  Exact Online Support

 46. Yahia Awes

  03. sep, 2014

  Beste Exact,

  Sinds 2011 wordt er al gevraagd om het mogelijk te maken briefpapier te uploaden. Het is inmiddels 3 jaar later, gaat het nog van de grond komen?

 47. Tina Brands

  04. sep, 2014

  Beste Yahia,

  Het is inderdaad helaas (nog) niet mogelijk om briefpapier te uploaden.
  U kunt dit eventueel als ‘Afbeelding’ doen. De tekst komt automatisch voor de afbeelding te staan. Helaas kunnen wij dan de kwaliteit niet garanderen.
  Er is nog geen zicht op óf, en zoja wanneer, het mogelijk wordt gemaakt om briefpapier te kunnen uploaden.
  Dit spijt me.

  Vriendelijke groet,

  Tina Brands
  Exact Online Support

 48. Ramon Luske

  30. sep, 2014

  Beste Exact,
  Dien ik twee aparte factuur lay-outs te maken als onze klanten zowel zelf betalen en wij ook bij klanten incasseren?

  Of kan ik ergens incasso labelen o.i.d.?

  Op de ene factuur moet een tekst over incasso staan en op de andere factuur de betalingstermijn.

  Gr., Ramon

 49. Marc Rekers

  01. okt, 2014

  Beste Ramon,

  Door het toevoegen van velden, en te kiezen voor Blok: Factuur en Sub blok: Betalingsconditie kunt u ervoor zorgen dat de betalingsconditie wordt weergegeven in de factuurlay-out. U kunt ook de velden ‘Vervaldatum’, en ‘Betalingsconditie (Aantal dagen)’ toevoegen om de betalingstermijn aan te geven. Echter krijgt u dan ook een betalingstermijn op een factuur die geïncasseerd wordt. Dus in dat geval zou u een aparte lay-out aan kunnen maken. Via de functie ‘Bewaren als’ kunt u een kopie van de eerste lay-out maken, zodat u de tweede niet zoveel hoeft aan te passen.

  Vriendelijke groet,

  Marc Rekers
  Exact Online Support

Laat een reactie achter