Verbeteringen voor de relatiekaart binnen Exact Online

Geschreven door Sytske Wierda op . Geplaatst in Exact Online

Vanaf 11 april zal er een nieuwe release voor Exact Online beschikbaar komen. In deze release hebben we onder andere gekeken naar de relatiekaart en op welke manier we deze kunnen verbeteren. Het doel van het veranderen van de relatiekaart is het tonen van alle relatiegegevens inclusief recente acties op financieel gebied.

Minder handelingen
De wijzigingen van de relatiekaart zijn gebaseerd op het tonen van meer informatie met minder handelingen. In tegenstelling tot het tonen van hyperlinks om de gerelateerde informatie te achterhalen, wordt de informatie nu direct op de kaart getoond. Op de kaart wordt de relatie gerelateerde inrichting getoond ( zoals bijvoorbeeld de lay-outs die zijn gekoppeld), maar ook de transacties die bij deze relatie zijn gedaan.

Voor de diverse  informatietypen zijn verschillende gebieden op de kaart terug te vinden. De informatie aan de linkerzijde zal de statische informatie geven (zoals wie er gefactureerd moet worden of de betalingsconditie). Aan de rechterkant wordt de actuele informatie over de relatie gegeven (zoals de openstaande posten).
Met deze gestructureerde kaart wordt meer informatie per relatie getoond op een inzichtelijke manier.

Visitekaartje
Het overzicht van de relatiekaart heeft een aantal wijzigingen ondergaan. De gerelateerde velden zijn bij elkaar in één sectie geplaatst. Het bovenste deel van de relatiekaart toont de algemene informatie, vergelijkbaar met een visitekaartje met de naam, adres en contactgegevens. De iconen aan de bovenzijde van de pagina hebben een vaste positie gekregen in een raster, hierdoor is in één oogopslag duidelijk of het om een actieve / inactieve leverancier of klant gaat. Tevens is er aan de rechterzijde een sectie met links, hier wordt informatie gegeven zonder dat u naar beneden hoeft te scrollen. Daarnaast wordt in dit gedeelte een overzicht gegeven van de openstaande documenten en activiteiten met een historisch overzicht om te zien wat er is gebeurd in het afgelopen jaar.

De sectie financieel toont voornamelijk de financiële waarde van de relatie met een openstaande posten overzicht voor de te vorderen en te betalen posten. Ook hierin heeft u de optie om direct de betalingsherinneringen te versturen.

In de sectie verkoop en inkoop wordt niet alleen informatie getoond die wordt gebruikt bij het verkopen en inkopen, maar ook een actueel overzicht van de verkoop en inkoop activiteiten van deze relatie. Het verkoopoverzicht wordt alleen getoond indien de relatie een klant is en het inkoop overzicht wordt alleen voor leveranciers getoond.
Wanneer er ook met abonnementen wordt gewerkt, dan wordt er in het verkoopgedeelte een lijst getoond van de artikelen waarop de relatie geabonneerd is.

Meer informatie over de nieuwe release kunt u maandag op dit blog lezen.

Picture credits

Labels:,

Laat een reactie achter

Categorieën