Een magazijnlocatie aan een artikel toewijzen

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

Een magazijn kan worden opgedeeld in verschillende magazijnlocaties. Magazijnlocaties kunnen zeer handig zijn om snel en gemakkelijk verkooporders te “rapen” volgens de ABC-classificatie van artikelen of het LIFO/FIFO-systeem. Daarnaast kunt u met magazijnlocaties gemakkelijk artikelen die klaar zijn voor verzending (raaplocatie en bulklocatie) registreren in de administratie

Wanneer er in uw administratie een voorraad aanwezig is van artikelen die niet aan een magazijnlocatie zijn gekoppeld, dan kunt u deze alsnog aan een magazijnlocatie koppelen.

De situatie dat artikelen op voorraad zijn binnen, maar geen magazijnlocatie hebben, kan ontstaan indien u voorheen zonder de module SE-1312 (magazijnlocaties) heeft gewerkt. Daardoor is de voorraad nooit op een magazijnlocatie geboekt. Het resultaat hiervan is dat u bijvoorbeeld geen tellingen of leveringen van deze artikelen kunt uitvoeren.

Een locatie koppelen
Om een artikel te koppelen aan een magazijnlocatie dient u ervoor te zorgen dat deze locaties gedefinieerd zijn. Dit kunt u doen via het menu [Voorraad, Magazijnbeheer, Magazijnen]. Nadat de locaties zijn aangemaakt kunt u de artikelen koppelen door de volgende stappen uit te voeren:

 1. Open de artikelmutatiekaart van het artikel en selecteer de boeking (waaraan geen magazijnlocatie is gekoppeld)
 2. Klik op de knop ‘Onze ref.’ om het transactiescherm van die boeking te openen.
 3. Selecteert de juiste regel en klik op de knop ‘Wijzigen’
 4. Selecteer de optie ‘Regel’ bovenin dit wijzigscherm.
 5. Vul de juiste magazijnlocatie en bewaar dit.

Nu is de locatie toegewezen aan de voorraad. Meer informatie over magazijnlocaties kunt u hier vinden.

Labels:,

Reacties (5)

 • Dave kickken

  |

  Het lijkt me toch beter als je gaat starten met magazijnlokaties in een bestaande logistieke administratie om een exact consultant erbij te betrekken. De bovenstaande stappen zijn niet echt de oplossing voor een paar duizend artikelen. Op basis van onze ervaring en beschikbare tools kunnen we dit proces geruisloos implementeren
  Dave kickken
  Bluxs, experts in bedrijfssoftware

  Beantwoord

 • Jan Verstraten

  |

  Helemaal met Dave eens.

  Beantwoord

 • Dennis Damen

  |

  Ik zou willen opteren voor een algemene magazijnlocatie welke automatisch gebruikt wordt zodra gekozen wordt voor magazijnlocaties in de instellingen danwel indien de module SE-1312 in gebruik wordt genomen.
  Hierdoor voorkom je lege velden zoals hierboven wordt beschreven en kun je dus wel gebruik maken van tellingen en locatieoverslagen.

  Beantwoord

 • Harro Prins

  |

  Voor het in gebruik nemen van de module is het inderdaad verstandig om iemand in te huren die weet hoe je dit op een snelle manier kunt wijzigen. Suggestie van Dennis is ook wel handig. Het is jammer dat je bij de locatie overslagen geen informatie kunt meegeven (soort instructie regel zoals bij de order).

  Beantwoord

 • Marcel Thijssen

  |

  Bedankt voor de reacties.

  Het inschakelen van een consultant voor (ondersteuning bij) het inrichten van een module kan veel tijd besparen. Met de ervaring en expertise van een consultant kan een module snel in gebruik worden genomen.

  Ik heb voor de suggestie een solution feedback verzoek ingediend. Voor meer informatie over dit proces zie ook de volgende blogpost: http://blogs.exact.com/support/2011/01/het-solution-feedback-proces/

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Categorieën