Verbetering bij het versturen en opslaan van documenten in PDF formaat

Geschreven door Marcel Thijssen op . Geplaatst in Exact Globe

Middels de Nova PDF functionaliteit kunt u documenten versturen en opslaan in PDF formaat. Deze mogelijkheid is reeds vanaf product update 380 beschikbaar en in de daarop volgende product updates steeds verder uitgebreid. Nova PDF ondersteunt echter maar één printopdracht per keer. De functionaliteit is vanaf nu verder verbeterd zodat u efficiënter kunt werken en er meerdere printopdrachten per keer kunnen worden verwerkt.

Exact PDF
In de documentinstellingen is hiervoor de instelling ‘PDF generator’ toegevoegd waar u een keuze kunt maken tussen ‘Nova PDF’ en ‘Exact PDF’. Met de nieuwe optie ‘Exact PDF’ kunt u gebruik maken van parallel multi-threaded printing (meerdere printopdrachten per keer verwerken) waardoor er meerdere printopdrachten per keer kunnen worden verwerkt.

Het parallel multi-threaded printing  is van toepassing op het afdrukken via de volgende menupaden:

• [Order, Invoer, Verkooporders]
  • [Order, Invoer, Bevestigen]
  • [Order, Invoer, Afdrukken/Verwerken]
  • [Service, Invoer, Bevestigen]
  • [Inkoop, Invoer, Bestellingen]
  • [Inkoop, Invoer, Afdrukken/Verwerken]
  • [CRM, Invoer, Offertes]
  • [CRM, Invoer, Afdrukken offertes]
  • [Factuur, Invoer, Facturen]
  • [Factuur, Invoer, Afdrukken/Verwerken]
  • [Factuur, Verslagen, Factuurhistorie]

Meer informatie over deze verbetering kunt u vinden in de release note.

Update
Om te kunnen beschikken over Product Update 400, dient u een update uit te voeren. Dit kunt u doen aan de hand van het document Een update van Exact Globe uitvoeren. Beschikt u al over Product Update 400 en heeft u een update voor 7 maart 2011 uitgevoerd? Dan kunt nogmaals een update uitvoeren naar Product Update 400. De verbeterde functionaliteit zal dan meteen beschikbaar zijn.

Labels:

Reacties (4)

• Hein L. van Kampenhout

|

Wat gebeurt als je een factuur afdrukt met POS met de nieuwe Exact PDF driver?

Beantwoord

• Marcel Thijssen

|

De werkwijze is gelijk ongeacht de optie die bij ‘PDF generator’ is geselecteerd. Wanneer via de kassa een factuur wordt aangemaakt kan deze daarna via [Factuur, Invoer, Afdrukken/Verwerken] worden afgedrukt/verwerkt.

Wanneer de bij de documentinstelling ‘Bijlages opslaan als’ de optie ‘PDF’ is geselecteerd, wordt er afhankelijk van de instelling ‘PDF generator’ gebruik gemaakt van de Exact PDF generator of de Nova PDF generator om het PDF bestand aan te maken. In beide gevallen wordt het PDF bestand als document opgeslagen in de administratie. Wanneer de factuur per e-mail wordt verstuurd, dan wordt het PDF bestand ook als bijlage aan die e-mail toegevoegd.

Beantwoord

• Watze Watzema

|

Wij hebben een groot aantal klanten die de facturen per email ontvangen. Tijdens het verwerken van bv orders liep dit op een aantal PC regelmatig vast. Na contact met Exact moesten we de PDF printer op ExactPDF zetten.
    Maar nu worden de facturen met bijlage NIET meer automatisch verzonden.
    Na overleg toch maar weer op NovaPDF gezet. En de Nova printer opnieuw geinstalleerd.

Wat is dan het voordeel van de ExactPDF?? Het verwerken van pakbonnen ging op de ‘probleem’ PC’s wel goed, maar de facturen dus niet.
    Wie helpt ons?

Beantwoord

• Larno van Loo

|

Beste Watze,

Dit punt heb ik bij support neergelegd. Zij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Met vriendelijk groet,

Larno van Loo